fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora otvara u ponoć sve putne granične prelaze

Crna Gora otvara u ponoć sve putne granične prelaze

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će od sjutra otvoriti sve putne granične prelaze prema susjednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja koronavirusa, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

Kako je saopšteno iz Vlade, u ponoć se otvaraju prelazi sa Albanijom Grnčar – Baškim, na putu Plav – Skadar i Sukobin – Murićan na putu Ulcinj – Skadar.

U ponoć će biti otvoreni i prelazi sa Bosnom i Hercegovinom Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča,
Šula – Vitina na putu Pljevlja – Foča, Sitnica – Zupci na putu Herceg Novi – Trebinje i Meteljka – Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče.

Sa Hrvatskom će biti otvoren prelaz Kobila – Vitaljina, na putu Herceg Novi – Vitaljina – Dubrovnik, a sa Srbijom Ranče – Jabuka, na putu Pljevlja – Prijepolje, Vuče – Godovo na putu Rožaje – Tutin i Čemerno, na putu Pljevlja – Priboj.

Iz Vlade su naglasili da će se na tim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijati u skladu sa važećim mjerama NKT.

„Dakle i sa mjerom kojom je propisano da se prilikom ulaska u Crnu Goru mjera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u našoj zemlji koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100 hiljada stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje, kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste“, precizirali su iz Vlade.

Kako su naveli, ostaje privremeno zatvoren putni granični prelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom, na putu Nikšić – Bileća, koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

Najčitanije

Premiunuo Milutin Maraš

Podgorica, (MINA) - Legenda crnogorskog stonog tenisa, Milutin Maraš, preminuo je u 86. godini,...