fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora nastaviće da ispunjava sve obaveze iz NATO članstva

Crna Gora nastaviće da ispunjava sve obaveze iz NATO članstva

Podgorica, (MINA) – Crna Gora nastaviće da ispunjava sve obaveze koje proizilaze iz NATO članstva, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, na konferenciji za novinare u Briselu, zahvalio NATO savezu na solidarnosti u borbi protiv pandemije kornavirusa.

“Ako nema solidarnosti u kriznim situacijama, onda čovjek izgubi taj osnovni imenitelj, a to je da kaže da je čovjek. Zato cijenim napore NATO saveza”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da će Crna Gora preuzeti sve obaveze koje proizilaze iz NATO članstva, i finansijski i one koje se odnose na misije koje, kako je naveo Krivokapić, Crna Gora uspješno sprovodi.

Krivokapić je pojasnio da je u ekspozeu govorio o jačanju odnosa s Rusijom, navodeći da je to poželjno prevashodno u ekonomiji, odnosno turizmu jer najviše turista u Crnu Goru dolazi iz Rusije.

“Dio koji bude u sukobu sa politikom Alijanse, naravno da ćemo poštovati politiku Alijanse”, kazao je Krivokapić, prenosi portal RTCG.

On je, govoreći o poligonu na kojem bi Vojska Crne Gore izvodila vježbe, istakao da će sa pažnjom analizirati sve mogućnosti koje bi zadovoljile NATO standarde.

“Sinjajevina je pobjeda građana jer se sačuvao ekološki prostor. Moramo naći najbolje rješenje koje će zadovoljiti NATO standarde i očuvati našu prirodu,” rekao je Krivokapić.

On je naglasio da je iz dosadašnje prakse pokazano da će država koja je NATO članica mnogo prije postati i članica Evropske unije.

“I zato svima preporučujem da slijede takav put,” naveo je Krivokapić.

Komentarišući paljenje NATO zastave u Crnoj Gori, on je rekao da žali ako se bilo gdje u Crnoj Gori desilo paljenje bilo koje zastave.

“Ja sam u to vrijeme bio profesor i nijesam se bavio slikama. Kao što je i sam generalni sekretar saopštio, ljudi se mijenjaju, tako treba da dozvolimo i tom čovjeku da se promijeni,” naveo je Krivokapić.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kazao je da je Crna Gora promoter stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

On je zahvalio na snažnoj posvećenosti Crne Gore evroatlantskim integracijama.

“Pohvaljujem posvećenost Crne Gore regionalnoj stabilnosti”, istakao je Stoltenberg u Briselu.

On je naveo da se raduje saradnji sa Krivokapićem i da ga očekuje na samitu sljedeće godine.

Stoltenberg je pozdravio što Crna Gora povećava potrošnju na odbranu.

Najčitanije