fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora mora biti evropska i građanska država

Crna Gora mora biti evropska i građanska država

Podgorica, (MINA) – Crna Gora mora biti evropska, građanska i demokratska država, poručio je premijer Zdravko Krivokapić nakon susreta sa visokim zvaničnicima Evropske unije (EU).

Krivokapić je rekao da je prvog dana posjete Briselu imao priliku da prisustvuje NATO Samitu sa jasnom porukom da Crna Gora dijeli evroatlanske vrijednosti.

“Tog dana u okviru određenih posjeta koje sam imao direktno na marginama skupa, susreo sam se sa liderima svih država koji su jasno iskazali da podržavaju demokratski put Crne Gore u tranziciji koja se desila smjenom vlasti”, kazao je Krivokapić.

On je naveo da je današnji sastanak počeo sa komesarom za evropsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem koji je poslao jasan signal da će sljedeća međuvladina konferencija, koja se održava za sedam dana, biti još jedan dobar vjetar u jedra crnogorskog pristupa EU.

“Najznačajni poruka je poruka predsjednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija koji je jasno kazao da je Crna Gora nada EU”, rekao je Krivokapić.

Sasoli je, kako je dodao, podržao napore Crne Gore da brzo i kvaliteno dođe do osnovnog cilja, a to je da postane prva nova članica EU.

Najčitanije