fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora ima kapaciteta i snage da nastavi putem evroatlantskih integracija

Crna Gora ima kapaciteta i snage da nastavi putem evroatlantskih integracija

Podgorica, (MINA) – Sve što se dešava u posljednjih četiri, ili pet godina i što je generisano sa strane, ne može da poruši sve ono što je do sada urađeno u Crnoj Gori, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je u emisiji Zumiranje na Televiziji Crne Gore rekao da se aveti prošlosti bude, ali da je siguran da država ima kapaciteta, snage i institucija da nastavi putem evroatlantskih integracija.

“Sve što se dešava u posljednjih četiri – pet godina i što je generisano sa strane, ne može da poruši sve ono što je do sada urađeno, iako udaraju na kičmu crnogorskog bića”, naveo je Bošković, prenosi portal Pobjede.

Kako je dodao, u Srbiji i dalje ima onih koji i nakon 14 godina ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna država, te misle da je ona “nestašno dijete”.

Bošković je kazao da oni i dalje gaje nadu da će se stvari promijeniti i misle da je crnogorska nezavisnost privremena.

Prema njegovim riječima, ono što se ovih dana vidi u srpskim tabloidima gledalo se i devedesetih godina, a poznato je šta je to tada izazvalo.

“Nadam se da će nakon izbora u Srbiji situacija ipak malo splasnuti, jer oni žele pažnju da s njihovih problema preusmjere na druge”, kazao je Bošković.

Komentarišući aktuelna zbivanja u državi, on je ocijenio da je sve to rezultat neodgovornog ponašanja određenih političkih subjekata.

On je rekao da su, na žalost, pojedini politički subjekti na crnogorsku političku scenu donijeli retoriku koja nije svojstvena Crnoj Gori.

“Od 2014, kako su određena finansijska sredstva ušla s određenih adresa, tako je ta retorika počela da bude nepristojnija i sve dalje od onoga što je kulturan politički život u Crnoj Gori. Naravno, sredstva se moraju opravdati, ali to njih ne opravdava za sve ono što svakodnevno čujemo”, kazao je Bošković.

Kako je dodao, ta retorika ipak izazvala je drugi problem.

“Ta populistička retorika stvara negativnost kod mladih koji onda ruše spomenike i stvaraju jednu vrstu zabrinutosti za budućnost, ne samo države, već društva, što pokazuje činjenica da je neko sa 18 godina spreman da uzme čekić i polomi spomenik onome što je Crna Gora iznjedrila u dugom trajanju”, kazao je Bošković.

Najčitanije