fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora i Sjeverna Makedonija dijele iste vrijednosti

Crna Gora i Sjeverna Makedonija dijele iste vrijednosti

Podgorica, (MINA) – Crna Gora i Sjeverna Makedonija dijele iste vrijednosti i vanjskopolitička opredjeljenja i nemaju ortvorenih pitanja, ali je potrebno ojačati privrednu saradnju, ocijenio je premijer Duško Marković na zajedničkoj sjednici vlada dvije države.

Marković je kazao da Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju mnogo toga zajedničkog, počev od iskustva saživota u istoj državi, do toga da su u ključnim istorijskim momentima sačuvali mir i u temelje državnosti čvrsto ugradili multikulturalizam, multietničnost i međuvjersku toleranciju.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da je Sjeverna Makedonija država sa kojom Crna Gora nema nijedno otvoreno pitanje, i sa čijim zvaničnicima vodi intenzivan dijalog na svim nivoima.

„Crna Gora i Sjeverna Makedonija dijele iste vrijednosti i vanjskopolitička opredjeljenja. U domenu regionalnih odnosa u prethodnom periodu sarađivali smo intenzivno u okviru Berlinskog procesa i Zapadnobalkanske šestorke, ali i u još oko 30 regionalnih organizacija i mehanizama“, naveo je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije