fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora do ostvarenja evropskog kvaliteta života

Crna Gora do ostvarenja evropskog kvaliteta života

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pokazala je da umije odgovorno da upravlja interesima Crne Gore, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović, dodajući da ta stranka ima jasnu viziju kako da vodi državu do ostvarenja evropskog kvaliteta života građana.

Đukanović je, kako je saopšteno iz DPS-a, posjetio Zetu u sklopu predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

On je, kako se navodi, pohvalio sve ono što je urađeno u Zeti i istakao da je to rezultat saradnje opštinskog rukovodstva, Glavnog grada i Vlade.

Đukanović je istakao da je značaj predstojećih izbora neupitan.

„Nažalost, ponovo se suočavamo sa frontom anticrnogorskih snaga koje ne žele samo promjenu vlasti, već i promjenu kursa državne politike“, rekao je Đukanović.

On je naveo ostvarene rezultate koji imaju istorijski karakter – očuvanje mira, obnova ekonomskog dostojanstva, očuvanje multietničkog i multivjerskog sklada, obnova države, članstvo u NATO, liderstvo u evropskim integracijama.

„Sve to, i činjenica da je DPS uspješno vodio državu u svim dosadašnjim iskušenjima, između ostalog daje nam za pravo da od građana tražimo povjerenje za predstojeće izazove sa kojima ćemo se suočiti“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, trenutna kriza traži uspješno upravljanje, a DPS je pokazala da umije odgovorno da upravlja interesima Crne Gore jer se politički program te partije podudara sa onim što su nacionalni interesi.

On je naveo da se sve države suočavaju sa ekonomskim izazovima zbog pandemije novog koronavirusa.

„DPS ima jasnu viziju kako da i dalje vodi državnu politiku do ostvarenja cilja – evropskog kvaliteta života“, kazao je Đukanović.

On je istakao da je DPS jedina relevantna politička snaga koja može da vodi državu naprijed i koja stoji na na braniku crnogorskih interesa.

„Za ostvarenje te vizije potrebna je odlučnost kakvu naša partija posjeduje te da će upravo zbog vizije, kapaciteta i odlučnosti u njenom ostvarivanju, politika Demokratske partije socijalista ubjedljivo trijumfovati na predstojećim izborima“, poručio je Đukanović.

Predsjednik Odbora DPS Opšine u okviru Glavnog grada Golubovci Ratko Stijepović rekao je da je „uprkos kukavičkim napadima koji se dešavaju prethodnih dana, Zeta dati snažan doprinos predstojećoj pobjedi“.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je naveo infrastrukturne projekte čijom su se realizacijom u prethodne dvije godine značajno poboljšali uslovi za život u Zeti.

Prema njegovim riječima, pitanje pobjede na narednim izborima stvar dostojanstva i samopoštovanja jer se ne smije dozvoliti da protivnici rušeći vlast sruše sva dostignuća državne politike.

Predsjednica Opštine u sastavu Glavnog grada Golubovci Tanja Stajović kazala da je u prethodne dvije godine uloženo oko 14.5 miliona EUR, čime je ostvareno oko 80 odsto izbornog programa iz 2018. godine.

Najčitanije