fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora će se izboriti s novim talasom virusa

Crna Gora će se izboriti s novim talasom virusa

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, pod vođstvom Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela, uspješno će se izboriti sa trenutnim talasom širenja novog koronavirusa, poručio je kineski ambasador u Podgorici Liu Đin.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đin je danas razgovarao sa predsjednikom Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) Milutinom Simovićem.

“I u Kini i u Crnoj Gori je sada važno pažnju usmjeriti i na oporavak ekonomije, uz strogu kontrolu širenja virusa. Borba protiv COVID 19 je globalni izazov. Vlade Kine i Crne Gore su od početka pandemije dokazale da su joj građani i njihovo zdravlje na prvom mjestu“ istakao je Đin.

Đin je kazao da je siguran da će se pod vođstvom Vlade i NKT-a, Crna Gora uspješno izboriti i sa trenutnim talasom širenja novog koronavirusa.

Simović je zahvalio Liu Đinu na održavanju redovne komunikacije kojom se pospješuju dobri i prijateljski odnosi dvije države.

Simović je konstatovao da se u periodu od prethodnog susreta mnogo toga promjenilo na globalnom nivou, u Crnoj Gori i u Kini, a kao posljedica pandemije bolesti COVID-19.

„Crna Gora je mala država, ali velike snage, volje i odlučnosti, i ostaje posvećena ključnoj brizi o zdravlju građana i borbi protiv pandemije, na bazi solidarnosti, razumjevanja i saradnje“, kazao je Simović.

Simović je zahvalio narodu Kine na kontinuiranoj podršci koju pruža Crnoj Gori tokom pandemije.

„Svaka podrška prijatelja je važna, i mi je nikada ne mjerimo u tonama, količinama ili iznosima, nego u postupcima i u iskrenom odnosu”, naveo je Simović.

Simović je zahvalio za nedavnu isporuku deset tona dezinfekcionih sredstava za javne površine koju je kao donaciju uputila kineska kompanija „Shandong Dongfang Hioyuan Chemical Import and Export“, čiju su realizaciju pomogle kompanije CRBC i „ZheJiang VRN Wine Company.

Sagovornici se nadaju da će dvije prijateljske države i čitav svijet uskoro pronaći održivi odgovor i spriječiti dalje širenje virusa i tako obezbjediti uslove da se puna pažnja posveti ekonomskom oporavku, razvoju i zajedničkim projektima.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...