fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora 2006. pokazala političku zrelost

Crna Gora 2006. pokazala političku zrelost

Podgorica, (MINA) – Hrvatski narod bio je važan dio političke platforme za samostalnost Crne Gore i pristupanje NATO savezu i Evropskoj uniji (EU), kazala je ministarka bez portfelja Marija Vučinović, navodeći da je država 2006. godine pokazala političku zrelost i odgovornost.

Ona je, u čestitki povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, navela da je Crna Gora, maja 2006. godine, pokazala političku zrelost i odgovornost, prepoznajući svoje različitosti kao snagu ka zajedničkom cilju – obnovi nezavisnosti, međunarodno priznatoj i demokratskoj državi svih njenih građana.

“Nakon trinaest godina od obnove neovisnosti Crne Gore, sa ponosom mogu kazati da je hrvatski narod bio važan dio političke platforme za samostalnost Crne Gore, i pristupanje NATO savezu i EU”, rekla je Vučinović.

Kako je navela, Crna Gora je danas punopravna članica NATO saveza i sigurna destinacija za brojne strane investitore.

Crna Gora, kako je dodala Vučinović, zahvaljujući odgovornoj državnoj politici, bilježi snažan ekonomski rast i prepoznata je kao važan faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu i sljedeća zemlja kandidat za EU.

“No, i pored svih pozitivnih rezultata, svjesni smo da ima još onih koji pokušavaju uzurpirati nezavisnost naše države. Ali na sreću, njihov je broj zanemarljiv u odnosu na onaj koji dominatno baštini tekovine 21. maja i predstavlja nepremostivu branu bilo kakvom pokušaju narušavanja multietničkog sklada i državnog suvereniteta“, navela je ona.

Vučinović je poručila da nezavisnost Crne Gore jeste i biće neupitna.

„U to ime svim građankama i građanima Crne Gore želim sretan 21. maj – Dan nezavisnosti”, poručila je ona.

Najčitanije