fbpx
NaslovnicaCrna GoraCKCG pomogao više od 53 hiljade porodica

CKCG pomogao više od 53 hiljade porodica

Podgorica, (MINA) – Crveni krst Crne Gore u prošloj godini pomogao je više od 53 hiljade porodica i podijelio oko 70 hiljada paketa pomoći, saopšteno je iz te humanitarne organizacije.

Generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak agenciji MINA rekla je da su ranijih godina, kada su okolnosti bile redovne, humanitarnom podrškom obuhvatili oko tri hiljade socijalno ugroženih porodica.

„Ovakva razlika u našem humanitarnom djelovanju i podacima je svakako posljedica epidemije koronavirusa, koja je povećala ugroženost već socijalno ugroženih kategorija stanovništva, dok su neki drugi građani privremeno ili trajno prešli u ovu grupu i trebali našu podršku“, rekla je Dubak.

Ona je kazala da se najviše pomoć odnosila na podjelu humanitarnih paketa.

„Takođe pružali smo i psiho-socijalnu podršku, nabavljali namirnice, i izvršavali druge obaveze za one koji nisu napuštali svoje domove jer su dobili takve savjete i slično. Uz poštovanje svih mjera smo se trudili i da svoje redovne aktivnosti ne zapostavljamo“, rekli su iz CKCG.

Dubak je rekla da je prošle godine broj zahtjeva za pomoć bio veliki.

„Teško je procijeniti tačan broj, jer su se neki korisnici javljali i po više puta. Rekordni dani su brojali preko hiljadu zahtjeva dnevno širom Crne Gore. Svakako da je broj zahtjeva bio znatno veći, jer je koronavirus izazvao i velike humanitarne posljedice“, navela je Dubak.

Ona je rekla da je prethodna godina bila jedna od najizazovnijih za njihovu organizaciju, ali da mogu biti zadovoljni radom, jer su uspjeli da odgovore na potrebe korisnika.

Najčitanije