fbpx
NaslovnicaCrna GoraCilj opstrukcije u Budvi prikrivanje zloupotreba

Cilj opstrukcije u Budvi prikrivanje zloupotreba

Podgorica, (MINA) – Opstrukcija u Budvi smišljen je potez smijenjene vlasti u toj opštini, sa ciljem da se prikriju sve zloupotrebe, saopšteno je iz Crnogorske.

Iz te partije kazali su da odbijanje sekretara da izvršavaju zakonske obaveze mogu da tumače samo kao pokušaj da se, kako su naveli, prikrije dokumentacija koja svjedoči o zloupotrebama i potencijalnim krivičnim djelima.

„Opstrukcija koja se pokušava dogoditi u Opštini Budva smišljen je potez smijenjene vlasti u toj opštini, sa ciljem da se prikriju sve zloupotrebe koje je prvi čovjek te političke skupine Marko Carević, sa saradnicima, učinio za vrijeme trajanja svog mandata“, rekli su iz Crnogorske.

Kako su naveli, novoformirana većina u budvanskom parlamentu i novo rukovodstvo Opštine dostaviće svu neophodnu dokumentaciju koja je u njihovom posjedu svim nadležnim državnim organima, kako bi nesmetano mogli da vode procese za koje su zakonski zaduženi.

Iz Crnogorske su rekli da se „boje da su upadi u zgradu Opštine, vandalsko ponašanje i divljanje bili samo paravan za uništavanje materijalnih dokaza za procese koji se vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom i drugim organima Crne Gore“.

„Kao političkoj strukturi koja participira u vlasti cilj nam je da spriječimo da se preko firmi povezanih sa Carevićem, iznosi novac građana Budve, kako bi bogatio on i njemu bliske osobe i političke strukture“, kazali su iz Crnogorske.

Cilj im je, kako su dodali, da se suzbije, a ne da se podržava zloupotreba državnih i lokalnih resursa.

„Cilj nam je da oni koji kradu idu u zatvor. Da se oni koji pljačkaju ne pretvaraju da su žrtve. Da oni koji imaju i promovišu selektivan pristup pravdi ne sjednu u funkcionerske fotelje i onda dijele lekcije poštenim građanima Budve, ko đe treba da bude i kako da se ponaša“, kazali su iz Crnogorske.

Iz te partije rekli su da je za njih zakon isti za sve i da su svi jednaki pred zakonom.

Kako su poručili, niko ih neće spriječiti da, dok budu u politici, obavljaju posao časno, pošteno i u skladu sa zakonom.

„A oni koji imaju šta da kriju i koji imaju razlog da vrše upade u opštinske prostorije, neka budu sigurni da im nećemo omogućiti da se skriju od zakona. Svu neophodnu traženu dokumentaciju dostavićemo nadležnim organima, pa neka oni, na osnovu svojih nadležnosti odluče o daljem postupanju“, rekli su iz Crnogorske.

Najčitanije