fbpx
NaslovnicaCrna GoraCEDIS donirao 13,6 hiljada EUR kotorskoj bolnici

CEDIS donirao 13,6 hiljada EUR kotorskoj bolnici

Podgorica, (MINA) – Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirao je Opštoj bolnici u Kotoru 13,6 hiljada EUR za nabavku gasnog analajzera, neophodnog za adekvatnu zdravstvenu njegu pacijenata kod koji je potvrđen koronavirus.

Iz CEDIS-a su kazali da je donacija kotorskoj bolnici još jedna u nizu potvrda snažne posvećenosti i partnerskog odnosa sa zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

Izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović je, na događaju povodom uručenja donacije, istakao čvrstu riješenost menadžmenta da podržava upravo zdravstveni sektor.

„Ali ne kratkoročno, već kontinuirano i na strateški osmišljen način, kako bi zdravstvene ustanove na CEDIS računale kao na siguran i uvijek prisutan oslonac“, rekao je Čađenović.

On je naveo da je pravilo da, ukoliko se posluje u određenoj zajednici, pritom profitabilono, budu i potpora toj zajednici.

„A CEDIS, kao kompanija u državnom vlasništvu ima i obavezu više na tom planu“, kazao je Čađenović.

Prema njegovim riječima, prioriteti su jasno postavljeni, prije svega zdravstvo, obrazovanje i životna sredina, uključujući i kulturu i sport.

„Međutim, ono na čemu ću insistirati jesu dugoročne, brižljivo planirane aktivnosti, stabilna saradnja i podrška, daleko od kratkoročnih projekata, smišljenih sa ciljem da privuku medijsku pažnju, prije nego riješe problem na suštinski način“, naveo je Čađenović.

CEDIS je, kako je poručio, siguran partnera koji će, u granicama svojih mogućnosti, uvijek raditi za opšte dobro.

Direktor kotorske Opšte bolnice Davor Kumburović zahvalio je CEDIS-u, uz uvjerenost u nastavak saradnje.

„Hvala vam što ste prepoznali kompleksnost i težinu situacije u kojoj se nalazi zdravstvo uopšte i što ste kao izraz razumijevanja, solidarnosti i humanosti donirali sredstva koja su nam prijeko potrebna za nabavku opreme, neophodne za adekvatan zdravstveni tretman pacijenata kod kojih je potvrđen koronavirus”, kazao je Kumburović.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić rekao je da je Opšta bolnica svojim radom tokom korona krize i ranije zaslužila da bude u posebnom fokusu pažnje od državnih institucija.

„Budući da je riječ o ustanovi kojoj gravitiraju četiri grada i koja tokom ljeta pruža uslugu zdravstvene zaštite i turistima na području koje predstavlja okosnicu crnogorskog turizma“, naglasio je Jokić.

On je rekao da je zahvalan odnosom CEDIS-a i drugih državnih preduzeća i politike koja prepoznaje značaj ove bolnice, uz uvjerenje da je ovo tek početak uspješne saradnje.

Generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite u Ministarstvu zdravlja, Slobodan Mandić, kazao je da je donacija došla u pravom trenutnku.

„Upravo na ovaj partnerski način i donacijama možemo značajno poboljšati zdravstveni sistem Crne Gore, jer mnogo toga nije na zadovoljavajućem nivou“, rekao je Mandić.

Iz CEDIS-a su podsjetili da je ta kompanija potpisnik Sporazuma sa Kliničkim centrom (KCCG) koji podrazumijeva obavezu da se do 2023. godišnje donira iznos od 25 hiljada EUR, dok je vrijednost društveno odgovorne saradnje sa najvećom zdravstvenom ustanovom u zemlji od 2017. godine dostigao iznos od 130 hiljada EUR.

„Osim zdravstva, strategija društveno odgovornog poslovanja CEDIS-a naročito podrazumijeva podršku sportu i obrazovno-vaspitnim institucijama“, kaže se u saopštenju.

Navode da su od početka godine realizovani donatorski ugovori, vrijedni preko 150 hiljada EUR, a najviše je izdvojeno za podršku KCCG i, tradicionalno, Rukometnom i Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore.

„CEDIS je više puta nagrađivan za društveno odgovorno poslovanje i podršku značajnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i brige za zaposlene“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...