fbpx
NaslovnicaCrna GoraCDT pokrenuo kampanju Glasaj slobodno

CDT pokrenuo kampanju Glasaj slobodno

Podgorica, (MINA) – Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pokrenuo je kampanju “Glasaj slobodno” čiji je cilj da građane Nikšića podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju i da niko ne može nedozvoljenim sredstvima da utiče na njihov izbor.

Iz CDT-a su podsjetili da je u toku izborne kampanje zabranjeno zapošljavanje u javnoj upravi, otpis dugova za struju, vodu, komunalije i korišćenje javnih prostorija za aktivnosti političkih partija.

„Zabranjeno je i korišćenje službenih vozila za potrebe kampanje, korišćenje javne mehanizacije bez nadoknade i finansiranje političkih partija iz nedozvoljenih izvora“, dodaje se u saopštenju.

Iz CDT-a su pozvali Agenciju za sprečavanje korupcije da saopšti da li se u Nikšiću zloupotrebljavaju državni resursi u izborne svrhe.

„Da li se vodi funkcionerska kampanja, da li ima nezakonitog zapošljavanja, da li se socijalna pomoć nezakonito dodjeljuje? Da li je u Nikšiću potrošeno vise od 98 hiljada EUR za kampanju koliko iznosi zakonski limit za troškove“, naveli su iz CDT-a.

Na sajtu CDT-a je, kako su kazali, postavljena aplikacija pomoću koje građani mogu poslati prijave u slučaju da su im ugrožena vitalna prava u toku izbornog procesa ili ako su primijetili zloupotrebe u izbornom procesu.

Najčitanije