fbpx
NaslovnicaCrna GoraCall centar za pacijente koji nijesu zaraženi koronavirusom

Call centar za pacijente koji nijesu zaraženi koronavirusom

Podgorica, (MINA) – Hronični pacijenti koji nijesu zaraženi koronavirusom moći će od sjutra, korišćenjem besplatnog Call centra, da se konsultuju sa ljekarima specijalistima u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

Besplatni Call centar za pacijente koji nijesu zaraženi koronavirusom pokrenuo je KCCG u saradnji sa kompanijom M:tel.

Iz KCCG su objasnili da se pozivom na besplatni broj 1622 pacijenti mogu konsultovati sa ljekarima specijalistima endokrinologije, gastroenterologije, hematologije, reumatologije, urologije, neurologije, otorinolaringologije, oftalmologije i kardiologije.

Call centar će raditi svakog radnog dana od 11 do 14 sati, a pozivi sa specijalistima i subspecijalistima biće ograničeni na pet minuta.

Direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da se u vremenu kada su svi fokusirani na liječenje pacijenata zaraženih koronavirusom, ne smiju zapostaviti drugi pacijenti.

On je podsjetio da je KCCG od pojave epidemije koronavirusa u Crnoj Gori redovno zbrinjavao onkološke pacijente i sve one sa hitnim stanjima.

Eraković je kazao da su kod onkoloških pacijenata sprovođene i sprovode se dijagnostičke i terapijske procedure redovno, bez zastoja.

“Zahvaljujući našim prijateljima iz kompanije M:tel, pokrećemo novi servis za 1622, preko kojeg će svi pacijenti imati priliku da dobiju konsultacije od određenog broja specijalista”, objasnio je Eraković.

On je dodao da taj servis ne omogućava liječenje pacijenata, već isključivo konsultaciju.

“Želimo da omogućimo pacijentima da ukoliko imaju bilo kakvu nedoumicu oko svoje terapije, ili ako žele da postave pitanje doktorima vezano za njihovo oboljenje i stanje, to mogu uraditi i dobiti povratnu informaciju, odnosno savjet specijalista u trajanju maksimalno od pet minuta”, rekao je Eraković.

On je pozvao sve pacijente da iskoriste tu mogućnost i poštuju predviđenu proceduru.

Pozive, prema riječima Erakovića, treba da koriste isključivo pacijenti kojima je potrebno.

“Servis ne može zamijeniti pregled, ali može učiniti dostupniji savjet naših doktora”, poručio je Eraković.

On je rekao da se nada da će taj servis u narednim danima pokazati punu opravdanost i apelovao na pacijente da pokažu strpljenje kako bi zajedničkim naporima napravili kvalitetnu i efikasnu platformu.

Direktor Sektora za markenting, prodaju i brigu o korisnicima kompanije M:tel, Milivoje Cerović, kazao da je to nažalost jedna od prilika do koje nijesu željeli da dođe.

“Ovoga puta smo sa KCCG uspjeli da realizujemo Call centar sa besplatnim brojem 1622. Do sada je kompanija M:tel uspjela da da više donacija KCCG i čitavom zdravstvu. Pomenuću još jednom našu čuvenu telemedicine, koja je označila novu prekretnicu u čitavom zdravstvu u Crnoj Gori”, rekao je Cerović.

On je zahvalio Agenciji za elektronske komunikacije drugim kompanijama, Crnogorskom Telekomu, Telemahu i Telenoru, koji su omogućili da ti pozivi budu besplatni za sve korisnike u ovom period.

“To dokazuje da čitava branša brine o društvu i to je jako važno”, kazao je Cerović.

On je u ime kompanije M:tel zahvalio zdravstvenim radnicima Crne Gore i svima koji su na prvoj liniji fronta i bore s pandemijom.

“Zahvalan sam svim kolegama u njihovim poslovnicama i tehničarima na terenu, koji omogućavaju da sve funkcioniše besprekorno i da sve što rade za sada omogućava da država funkcioniše nesmetano u oblasti telekomunikacija”, zaključio je Cerović.

Najčitanije