fbpx
NaslovnicaCrna GoraCall centar 1622 uspješno pozvala 543 pacijenta

Call centar 1622 uspješno pozvala 543 pacijenta

Podgorica, (MINA) – Call centar Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), broj 1622, prva tri dana rada uspješno su pozvala 543 pacijenta, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Navodi se da su prosječno dnevno, specijalisti KCCG sa pacijentima razgovarali 288 minuta.

“Svrha Call centra jeste da, u petominutnom razgovoru, omogući našim pacijentima, u direktnom razgovoru sa specijalistima i užim specijalistima, da dobiju savjet vezan, ne samo za terapiju, nego za ponavljanje dijagnostike ili, eventualno, upućivanje u neku od institucija radi neposrednog pregleda”, kazao je doktor Sreten Kavarić.

On objašnjava da je sistem organizovan tako da sve što se uradi ostaja u sistemu zdravstva, kao i u redovnim situacijama.

“Tim Call centra na kraju svakog radnog dana ostavlja pisani trag, kroz izvještaje, koje ćemo, putem elektronske pošte, slati izabranim ljekarima”, rekao je Kavarić.

Statistika pokazuje kako je do ljekara u Call centru, putem telefona, prva tri dana „stiglo“ 46 odsto onih koji su pozivali 1622. Najveće interesovanje je za kardiologiju, endokrinologiju i reumatologiju.

“Sistem nije savršen. Radićemo na njegovoj korekciji i usavršavanju. Već se razmišlja da call centri ostanu trajno, i nakon ovakve epidemiološke situacije”, najavio je Kavarić.

On je apelovao da se građani pridržavaju pravila pozivanja, kako bi što više njih dobilo mogućnost da razgovara sa ljekarima.

“Molba za građane je da putem Call centra 1622 ne kontaktiraju ljekare sa pitanjima o tome kada će početi rad ambulanti. Javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena, a to zavisi isključivo od preporuka epidemiologa”, kazao je Kavarić.

Call centar KCCG 1622 građani mogu pozivati svakog radnog dana od 11 do 14 sati.

Namijenjen je, prvenstveno, hroničnim pacijentima (nije za one sa Kovid infekcijom) koji zbog epidemiološke situacije nemaju direktan kontakt sa specijalistima i subspecijalistima.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...