fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović: Nema više prostora za ucjene i izgovore

Brajović: Nema više prostora za ucjene i izgovore

Podgorica, (MINA) – Nijedan politički subjekat više nije u prilici da ucijenjuje i traži izgovore za neučešće u unaprjeđenju izbornog ambijenta, poručio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS) podnio je u utorak Kolegijumu Skupštine inicijativu za formiranje parlamentarne radne grupe za optimizaciju izbornog zakonodavstva i opštih ambijentalnih uslova za sprovođenje izbora.

Brajović je agenciji MINA kazao da je inicijativa logičan slijed redovne komunikacije i napora vladajuće većine da konkretnim mjerama radi na unaprjeđenju izbornog ambijenta.

Kako je dodao, inicijativa se poklapa i sa njegovim ranije iskazanim stavom da treba nastaviti sa unaprjeđenjem izbornog zakonodavstva.

Na pitanje da li očekuje da će svi parlamentarni politički subjekti učestvovati u radu radne grupe, Brajović je rekao da se nada da će ovog puta odziv i doprinos svih političkih partija biti konstruktivan.

»Nakon izbornih ciklusa, svi smo nešto naučili i nadam se da ćemo raditi zajedno u relaksiranijoj atmosferi. Mislim da niko više nije u prilici da ucijenjuje i traži izgovore za neučešće u unaprjeđenju izbornog ambijenta«, ocijenio je Brajović.

Najčitanije