fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović nema autoritet da vodi ozbiljan politički dijalog

Brajović nema autoritet da vodi ozbiljan politički dijalog

Podgorica, (MINA) – Predsjednik parlamenta Ivan Brajović nema autoritet da vodi ozbiljan politički dijalog i zbog toga je bolje da umjesto inicijativa pogleda koji slučajevi visoke korupcije su prioritet na kojem insistiraju evroatlantski partneri Crne Gore, poručili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Brajović je, nakon razgovora sa predsjednicima vladajućih partija na koji nijesu došli lideri opozicije, ocijenio da je opozicija nedolaskom na sastanak u Skupštini pokazala nedostatak odgovornosti za poboljšanje izbornog ambijenta.

Iz SDP-a su kazali da je Brajović od Skupštine napravio parlamentarnu karikaturu, a od sebe ozbiljnog kandidata da zamijeni Svetozara Marovića, navodeći da je jedino Marović više od njega bio na razgovorima kod specijalnih tužilaca.

“Takav predsjednik Skupštine nema autoritet da vodi ozbiljan politički dijalog. Zbog toga je bolje da umjesto inicijativa pogleda koji slučajevi visoke korupcije su prioritet na kojem insistiraju evroatlanski partneri naše države”, navodi se u reagovanju SDP-a.

Prema njihovim riječima, organizovani kriminal i pranje novca ne mogu da idu zajedno sa ozbiljnim političkim dijalogom.

“Zbog toga Brajović “ozbiljan” dijalog može da vodi samo sa Specijalnim državnim tužilaštvom i u tom dijalogu da odgovora na “teška” pitanja”, kazali su iz SDP-a.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...