fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković: Stav nove ministarke populistički

Bošković: Stav nove ministarke populistički

Podgorica, (MINA) – Stav nove ministarke odbrane Olivere Injac da na Sinjajevini neće biti vojnih vježbi je populistički, i posljedica je politikantskih zahtjeva, a ne potreba države, smatra bivši ministar u tom resoru i poslanik Demokratske partije socijalista, Predrag Bošković.

Injac je ranije danas pozvala građane koji protestuju zbog planiranih vojnih vježbi na Sinjajevini da slobodno idu svojim kućama jer, kako je navela, nikakvih vojnih aktivnosti na tom prostoru neće biti.

Bošković je u reagovanju naveo da je stav Injac „na fonu populističkog narativa kojim se, uostalom obilato služi i sam premijer“.

„Pitanje za ministarku i Vladu je gdje će biti poligon na kojem će Vojska Crne Gore vježbati i održavati svoju borbenu gotovost, a ne gdje neće“, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima, taj odgovor javnost očekuje od odgovornog ministra, jer podilaženjem politikantskim zahtjevima i oportunističkim stavom u pogledu važnih pitanja, država i društvo stagniraju, a ne napreduju.

„Da je prethodna vlast imala taj princip vođenja države, vjerovatno bismo i dalje bili na periferiji događanja, zaglibljeni u kolotečinu vjekovnih zabluda i predrasuda, a ne članica NATO saveza i država koja je na korak od ulaska u Evropsku uniju“, zaključio je Bošković.

Najčitanije