fbpx
NaslovnicaCrna GoraBorovinić Bojović da saopštava tačne podatke o epidemiološkoj situaciji

Borovinić Bojović da saopštava tačne podatke o epidemiološkoj situaciji

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) zatražila je od ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović da ne saopštava, kako su naveli, poželjne, već tačne, precizne i relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i vakcinaciji.

Iz te partije kazali su da današnji izostanak Borovinić Bojović sa konferencije za novinare tumače kao pokušaj da izbjegne brojna pitanja koja se tiču kompleksne epidemiološke situacije i neizvjesne vakcinacije.

„Izjava sekretara Ministarstva zdravlja (Borka Bajića) da tek danas vidi “svijetlo na kraju tunela” po pitanju vakcina u suprotnosti je sa onim što je ministarka samouvjereno najavila na posljednjem presu – da vakcine stižu krajem januara ili početkom februara“, naveli su iz DPS-a.

Iz te partije kazali su da je Bajić na taj način demantovao Borovinić Bojović i nametnuo zaključak da je “njena izjava bila zapravo blef, a da je potpuno nepoznato jesmo li sa bilo kojim proizvođačem potpisali ugovor i da li će vakcine u dogledno vrijeme stići u Crnu Goru“.

“Tražimo od Borovinić Bojović da ne zaobilazi istinu i da ne saopštava, u populističkom zanosu, poželjne informacije, već tačne, precizne i relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i vakcinaciji u našoj državi, što očigledno do sada nije radila“, naveli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, činjenica da su granice otvorene za sve putnike bez ikakve kontrole potpuno obesmišljava mjeru PCR testiranje putnika koji dolaze iz Velike Britanije.

Iz DPS-a su naveli da se mutirani virus pojavio u regionu, kao i u drugim zemljama Evrope.

„I pitanje je samo kada, a ne kako će ući u Crnu Goru, ukoliko već nije, posebno kada se ima u vidu da je naša Vlada, u vrijeme kad cio svijet štiti svoje građane, širom otvorila vrata putnicima, a posredno i koronavirusima”, kazali su iz te partije.

Najčitanije