fbpx
NaslovnicaCrna GoraBjelica podnio ostavku na funkciju predsjednika UO Univerziteta

Bjelica podnio ostavku na funkciju predsjednika UO Univerziteta


Podgorica, (MINA) – Predsjednik Upravnog odbora (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG) Duško Bjelica podnio je ostavku na tu funkciju, i ubuduće će biti član Odbora.

Kako je saopšteno iz Univerziteta, Bjelica je danas objelodanio ostavku koju je podnio 21. januara.

On je, u obraćanju članovima Odbora, naveo da je UCG, kao jedan od najbitnijih, ali i najosjetljivijih djelova crnogorskog društva, podršku napretku u najvećoj mjeri gradio i gradi na harmonizovanosti ciljeva i uzajamnog povjerenja svih struktura društva, naučnih, kulturnih, ekonomskih i političkih.

„Cijeneći da se u posljednje vrijeme narušava prijeko potrebna saradnja bitnih činilaca u sistemu visokog obrazovanja Crne Gore, a želeći uspjeh u daljem napretku našeg univerziteta – da ga na tom putu prati puna podrška državnih organa, podnosim ostavku na funkciju predsjednika UO UCG“, kazao je Bjelica.

On je rekao da to čini u trenutku kada je UCG najbolje pozicioniran od svog osnivanja i kada na svojim računima ima oko 15 miliona EUR iz sopstvenih aktivnosti.

„Kada se nalazim među najboljim naučnicima svijeta iz svoje oblasti i kada sam na vrhu univerzitetske piramide u međunarodnoj prepoznatljivosti“, dodao je Bjelica.

On je kazao da je za danas zakazao redovnu sjednicu UO UCG.

„Vjerujem i da će predstojeći dani, u susret održavanju ove sjednice, otkriti mnoga lica, pa sam i zbog toga ovu ostavku pripremio u tajnosti kako bih što više upamtio onih kakvi su bili prethodnih godina i decenija. Da ih i dalje pamtim takve“, poručio je Bjelica.

Najčitanije