fbpx
NaslovnicaCrna GoraBiračko pravo ne smije biti dovedeno u pitanje

Biračko pravo ne smije biti dovedeno u pitanje

Podgorica, (MINA) – Biračko pravo, kao Ustavom zagarantovano pravo, ne smije biti dovedeno u pitanje pod bilo kojim uslovima i okolnostima, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da su zbog složene epidemiološke situacije svjesni izazova pred kojim se nalazi Državna izborna komisija (DIK) kada je u pitanju propisivanje pravila pod kojim je potrebno održati predstojeću kampanju i izborni dan.

“Ipak, kao partija koja se posvećeno bori za afirmaciju principa vladavine prava smatramo da biračko, kao Ustavom zagarantovano pravo, ne smije biti dovedeno u pitanje pod bilo kojim uslovima i okolnostima – pa ni ovim u kojima se trenutno nalazimo”, kazali su iz DPS-a.

U toj partiji smatraju da je obaveza državnih organa da svima omoguće da iskoriste svoje biračko pravo.

“U tom kontekstu cijenimo značajnim neka od iskustava država regiona koje su nedavno, u sličnoj situaciji, održale izbore”, rekli su iz DPS-a.

Iz te partije su kazali da vjeruju da će DIK preispitati svoju odluku, uvažiti sugestije političkih partija, i da će na kraju svima biti omogućeno da ostvare svoja Ustavom garantovana prava.

Najčitanije