fbpx
NaslovnicaCrna GoraBilčik: EU se neće miješati u formiranje crnogorske vlade

Bilčik: EU se neće miješati u formiranje crnogorske vlade

Podgorica, (MINA) – Evropska unija (EU) se apsolutno neće miješati u formiranje nove crnogorske vlade, poručio je šef delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik.

On je u intervjuu za Televiziju Crne Gore kazao da pozdravlja činjenicu da su građani demokratski saopštili želju za promjenama, i da promjene treba da sprovedu političari koji su izabrani.

„Već imate novog predsjednika Skupštine, u toku su pregovori o budućem sastavu Vlade i mislim da je to test zrelosti crnogorske demokratije“, rekao je Bilčik, prenosi portal RTCG.

On je rekao da vjeruje da Crna Gora može napredovati ako dođe do uspješne primopredaje vlasti i nova vlada bude formirana.

„Ukoliko institucije budu ispravnije funkcionisale, uključujući činjenicu da budući parlament ne doživi bojkot, što je bio veliki problem tokom prethodnog saziva i sprječavao je brojne važeće, uključujući i izborne reforme u Crnoj Gori, ja vjerujem da Crna Gora može napredovati”, kazao je Bilčik.

Kako je dodao, ove odluke samo mogu biti donijete u Crnoj Gori, uz učešće političara, građana, a EU ni na koji način ne može biti krivac za rezultate izbora u Crnoj Gori.

“Jasno sada kažem, budućnost Vlade Crne Gore je u rukama građana Crne Gore”, poručio je Bilčik.

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...