fbpx
NaslovnicaCrna GoraBez veće materijalne štete uprkos obilnim padavinama

Bez veće materijalne štete uprkos obilnim padavinama

Podgorica, (MINA) – Na području opština u centralnom i južnom dijelu Crne Gore u prethodna dva dana, uprkos obilnim padavinama i jakom vjetru, nije pričinjena veća materijalna šteta, kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz tog Vladinog resora kazali su da svi subjekti sistema zaštite i spašavanja i dalje aktivno prate stanje na terenu i da su spremni da, u slučaju potrebe, reaguju svim raspoloživim sredstvima.

Prema informacija Direktorata za vanredne situacije, iako su na području opština u centralnom i južnom dijelu Crne Gore pale obilne količine kiše i duvao jak vjetar, zahvaljujući preventivnim aktivnostima koje su preduzimali građani i subjekti u sistemu zaštite i spašavanja, nije pričinjena veća materijalna šteta.

Navodi se da je problema bilo u Kotoru i Tivtu, gdje su neke ulice bile poplavljene i neprohodne za saobraćaj, ali zahvaljujući brzoj reakciji i angažovanju lokalnih subjekata sistema zaštite i spašavanja situacije se normalizuje.

“Problema je bilo i sa rijekom Rujelom u Tuzima, a zbog izlivanja Cijevne u mjestu Milješ saobraćaj je u prekidu”, rekli su iz MUP-a.

Kako su naveli, u jednom dijelu opština u sjevernom i centralnom dijelu bilo je problema sa snadbijevanjem električnom energijom.

“Ekipe CEDIS-a su na terenu i još otklanjaju jedan broj aktivnih kvarova”, kazali su iz MUP-a.

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...