fbpx
NaslovnicaCrna GoraBez napretka u razgovorima Krivokapića i parlamentarne većine

Bez napretka u razgovorima Krivokapića i parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Na sastanku predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine nije napravljen pomak u odnosu na političku krizu, saopštili su lideri Demokratskog fronta (DF).

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je novinarima nakon sastanka da nije napravljen pomak u odnosu na političku krizu koja postoji u Vladi.

Mandić je kazao da su teme sastanka bile razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, tužilački zakoni i budućnost Vlade.

“Premijera smo obavijestili da Leposavić ima našu podršku i da nećemo glasati za njegovu smjenu. Rukovodimo se principom da parlamentarna većina treba da uradi sve da se oni koji su 30 godina pljačkali ovu državu ne vrate” rekao je Mandić.

Kako je dodao, DF je pozvao Krivokapića da nađe zajednički jezik sa Leposavićem i da se prevaziđe kriza u Vladi.

“Kako bi svi mogli da radimo zajedno i da prva tačka tog zajedničkog rada budu tužilački zakoni koje smo usaglasili sinoć u Skupštini”, dodao je Mandić.

On je kazao da Krivokapić nije prihvatio njihov predlog.

“Premijer je izbjegao dalju komunikaciju sa nama i sastanak nije bio uspješan”, rekao je Mandić.

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da je premijer u jednom trenutku indirektno optužio njega, Dritana Abazovića i Leposavića da stoje iza zavjere rušenja Vlade.

On je kazao da je premijer potvrdio da se danas razgovarao sa predsjednikom države Milom Đukanovićem.

“Kada sam ga pitao o čemu je razgovarao sa Đukanovićem, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak”, rekao je Knežević.

Kako je istakao, DF smatra da je rješenje za izlazak iz krize da se Krivokapić i Leposavić pomire.

“Krivokapić će imati našu podršku ako dođe do tog pomirenja. To je jedini izlaz iz ove krize. Sve ostalo je ozbiljna kriza koju nije produkovao DF nego premijer svojom odlukom”, dodao je Knežević.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je da su na sastanku saopštili da nije u igri lični odnos dvojice političara nego izborna volja građana.

“Ljudi su glasali da se demontira režim Đukanovića i da ova većina napravi potrebne reforme. Vidimo da nema te političke volje u Vladi i da premijer optužuje DF da stoji iza njegovih odluka koje je on donio”, rekao je Medojević.

Kako je dodao, danas su kazali da Vlada ima njihovu podršku, ali da za neke krupne odluke treba da se dogovara sa DF-om, jer nisu u Vladi.

Medojević je kazao da je premijer je danas napustio sastanak, i da su šokirani da se on radije sastaje sa Đukanovićem nego sa liderima DF-a.

“Ako želi da bude premijer mora da komunicira sa onima koji su ga glasali a ne da se sastaje iza naših leđa sa oni koga optužuje za destabilizuju državu i pobunu građana”, poručio je Medojević.

On je kazao da DF ostaje pri principijelnim stavovima i da će tužilački zakon ići u skupštinsku proceduru.

“Ako Demokratska partija socijalista glasa za smjenu Leposavića to je jedna nova politička većina i oko toga ćemo se odrediti”, istakao je Medojević.

Najčitanije