fbpx
NaslovnicaCrna GoraBetel: Crna Gora biće prva sljedeća članica EU

Betel: Crna Gora biće prva sljedeća članica EU

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Luksemburga Gzavije Betel ocijenio je da će Crna Gora biti prva sljedeća članica Evropske unije (EU).

Premijer Zdravko Krivokapić sastao se Betelom u okviru posjete Luksemburgu, gdje boravi povodom učešća na Međuvladinoj konferenciji o pridruživanju Crne Gore EU.

Iz kabineta Krivokapića saopšteno je da su sagovornici razgovarali o procesu pridruživanja Crne Gore EU i istakli da je održavanje dinamike integracionog procesa zemalja Zapadnog Balkana važno za region, ali i za Evropu.

Betel je naveo da je zadovoljan susretom na kome je poručio da je Luksemburg prijatelj Crne Gore i da se upravo na tim temeljima svakodnevno nadgrađuju odnosi dvije zemlje.

„Betel je kazao da Luksemburg podržava Crnu Goru u integracionom procesu, poručivši da ćemo biti prva sljedeća članica EU“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je kazao da Crna Gora cijeni iskustvo Luksemburga i da je primjer kako jedna mala država može iskoristiti sve ekonomske potencijale i članstvo u EU za stvaranje prosperitetnog društva.

On je pozvao Betela da posjeti Crnu Goru i predložio da se tom prilikom potpiše sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Luksemburga.

Betel je poziv prihvatio i kazao da bi u Crnu Goru došao zajedno s delegacijom Privredne komore Luksemburga i da bi glavna tema bila unapređenje ekonomske saradnje.

Betel je naveo da je zadovoljan što se od 1. aprila ove godine, posredstvom aviokompanije Luxair, odvija direktna aviolinija na relaciji Luksemburg – Podgorica, kao i linija između Luksemburga i Tivta koja je započela sa radom 15. maja.

On je, kako je saopšteno, predložio i razmjenu u oblasti obrazovanja.

Najčitanije