fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Spreman sam da ne budem na jedinstvenoj listi

Bečić: Spreman sam da ne budem na jedinstvenoj listi

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da je spreman da ne bude na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na to spremni ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata.

Bećić je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da Demokrate, na opozicionim pregovorima predstavljaju Dragan Krapović i Krsto Radović koji imaju puni mandat partije za odlučivanje u pregovaračkom procesu.

“Bez obzira na to što se nikad nećemo složiti sa užasnim porukama koje smo slušali od pojedinih poslanika, kako pozicije, tako i opozicije, a koji se kose sa građanskim konceptom, spremni smo da prihvatimo koncept koji cjelokupna opozicija predlaže i smatra da je najbolji“, istakao je Bečić.

On je kazao da Demokrate podržavaju predlog za formiranje opozicione jedinstvene liste, ukoliko su na njoj svi opozicioni parlamentarni politički subjekti koji učestvuju u pregovorima, i ukoliko na njoj ne budu kandidati koji već imaju tri i više poslaničkih mandata.

Bečić je rekao da i sada, kao i 2018. godine kada je odustao od predsjedničke kandidature zarad jedinstvenog nastupa opozicije na predsjedničkim izborima, na sopstvenom primjeru nudi konkretan doprinos pregovorima.

„Iako sam poslanik tek nepuni jedan mandat, spreman sam da ne budem na jedinstvenoj poslaničkoj listi, ako su na isto spremni svi ostali opozicioni lideri, kao i svi oni koji imaju tri i više poslaničkih mandata“, poručio je Bečić.

On je pozvao opozicione subjekte da daju šansu novim ljudima. „Hajde da relaksiramo opozicionu scenu, da otvorimo prostor za novu energiju, da stvorimo novu vrijednost i pružimo priliku našim ljudima koji su pokazali u Budvi i drugim gradovima kako se pobjeđuje Demokratska partija socijalista“.

„Ukoliko moja malenkost, kao neko ko ima nešto više od tri godine poslaničkog staža, nudi nešto ovako, onda vjerujem da ću imati pozitivan odgovor i sa druge strane. Ukoliko oslobodimo Crnu Goru, onda ce biti šanse i mjesta za sve“, kazao je Bečić.

On je dodao da na taj način relaksira „i sve one učesnike sastanka koji su na tom sastanku naglašavali da Aleksa Bečić ne treba da vodi jedinstvenu opozicionu listu“.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...