fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Očekujemo podršku SDP u prevazilaženju V.D. stanja u pravosuđu

Bečić: Očekujemo podršku SDP u prevazilaženju V.D. stanja u pravosuđu

Podgorica, (MINA) – Lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić kazao je da očekuje podršku Socijaldemokratske partije (SDP) u prevazilaženju V.D. stanja u većem dijelu pravosuđa.

Bečić je, govoreći o prevazilaženju V.D stanja u većem dijelu pravosuđa, rekao da će tri liste imati 41. poslanika, ali da očekuje saradnju sa manjinskim partijama.

“Ja mislim da svi imamo odgovornost i da su to očekivanja međunarodnih partnera da izvršimo deblokadu institucija koje su u V.D stanju već duže i to je u interesu našeg evropskog puta”, ocijenio je Bečić za Televiziju Crne Gore.

On je rekao da je sporazum koji su potpisali lideri tri koalicije pravi odgovor na sve pokušaje vještačkog stvaranja podjela, unošenja nemira i strahova i sporazum je garant i putokaz da će nova vlast biti proevropska, prozapadna, procrnogorska, istinski pomiriteljska.

Bečić je naglasio da će nova vlast služiti jedino Crnoj Gori, jer druge i rezervne domovine nema.

On je kazao da nova vlast hoće zemlju jednakih šansi, u kojoj neće biti nedodirljivih, prenosi portal RTCG.

“Zašto kaskamo na evropskom putu? Pa zato što prethodna vlast nije imala spremnosti i hrabrosti zbog interesnih dilova da sprovede određene reforme. Mi tih prepreka i barijera nemamo, a nezavisnim institucijama treba da obezbijedimo snagu države da ko god je nešto radio mimo zakona bude procesuiran”, naveo je Bečić.

On je poručio da je pod uticajem isključivo građana koji su listi koju predvodi dali povjerenje, a nikako bilo koje ambasade u Crnoj Gori.

Prema riječima Bečiča, opet je pružena ruka predstavnicima manjinskih naroda da uđu u novu vlast.

On je ponovio da neće biti nikakvog revanšizma.

Govoreći o datumu formiranja nove Vlade, Bečić je kazao da je nova većina pokazala efikasnost i da očekuje da to bude maksimalno brzo, odnosno do kraja oktobra.

“Nova vlada će počivati na ekspertskim osnovama, što znači da neće biti diskriminisan nijedan čovjek koji je stručan, bez obzira na njegovu političku, vjersku ili neku drugu osobenost”, rekao je Bečić.

Najčitanije

ODT Podgorica osnovno državno tužilaštvo, Viši sud, tunel

Tužilaštvo naložilo hapšenje osam policajaca zbog primanja mita

Podgorica, (MINA) - Osnovno državno tužilaštvo naložilo je hapšenje osam policijskih službenika Sektora granične...