fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Nećemo dozvoliti kotorski scenario

Bečić: Nećemo dozvoliti kotorski scenario


Podgorica, (MINA) – Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić uputio je otvoreno pismo diplomatskom koru u Crnoj Gori, u kojem je naglasio da će ta partija svim demokratskim sredstvima spriječiti kotorski scenario u Budvi.

Bečić je, kako piše Dan, ambasadore podsjetio na član dva Ustava, koji kaže da se ne može priznati niti uspostaviti vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana.

“Imajući u vidu kotorsko iskustvo, nemogućnost sudske zaštite, klasično obesmišljavanje izborne volje birača, izbornih procesa, postojanja višepartizma, mi ćemo biti prinuđeni da demokratskim sredstvima branimo član dva Ustava, da ne dozvolimo protivpravno preuzimanje vlasti u Budvi, jer bi to značilo sahranu i poslednjeg slova demokratije u Crnoj Gori”, rekao je Bečić.

On je podsjetio da je prije godinu u Kotoru došlo prekrajanja izborne volje tako što je jedan odbornik, koji je uzgred građanima obećao da neće vršiti vlast sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), promijenio stranu i obesmislio izbornu volju birača.

“Uslijedilo je protivpravno preuzimanje vlasti od DPS-a i njihovih pomagača, što su potvrdile i presude nadležnih sudova”, rekao je Bečić.

On je dodao da to nije zaustavilo nasilno preuzimanje vlasti, već je ono nastavljeno istovjetnim protivpravnim nasrtajima drugi put.

Kako je dodao, nakon nezakonitog i protivustavnog preuzimanja vlasti u Kotoru, sada je na red došla Budva.

“Ponovo imamo nekoliko odbornika koji žele da obmanu građane koji su im povjerili mandate da bi DPS, odnosno organizovanu kriminalnu grupu, poslali u političku prošlost. Naime, pomenuti odbornici sada žele da upravo sa DPS-om, suprotno volji onih koji su ih birali, prekroje izbornu volju građana i pravnim nasiljem preuzmu vlast u Budvi”, kazao je Bečić.

On je rekao da su ti odbornici navodno nezadovoljni radom predsjednika opštine i predsjednika Skupštine, zajedno sa DPS-om podnijeli predlog za njihovo razrješenje.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...