fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Crna Gora neće mijenjati spoljnopolitički put

Bečić: Crna Gora neće mijenjati spoljnopolitički put

Podgorica, (MINA) – Crna Gora neće mijenjati spoljnopolitički put, već će nastaviti da radi na jačanju evropskih i evroatlantskih integracija, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, danas razgovarao sa novoimenovanom ambasadorkom stalnom predstavnicom Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, Slavicom Milačić.

Navodi se da je Bečić kazao da je uvjeren da bogato diplomatsko iskustvo Milačić garantuje da će upješno obavljati mandat i predano i efikasno raditi na unaprjeđenju postojećih i stvaranju novih oblika saradnje crnogorske Skupštine i relevantnih međunarodnih organizacija čije je sjedište u Ženevi.

Milačić je navela da dosadašnji rezultati na evroatlanstkom putu, Crnu Goru obavezuju da ostane otvorena ka proevropskoj politici i da uprkos nepovoljnom globalnom kontekstu nastavi sa ispunjavanjem obaveza prema Evropskoj uniji, u čemu je doprinos Skupštine od posebnog značaja.

Sagovornici su se osvrnuli i na važnost kontinuiranog učešća Skupštine u aktivnostima Interparlamentarne unije (IPU) kao značajne organizacije koja na globalnom nivou doprinosi jačanju parlamentarne diplomatije i multilateralizma.

“Predsjednik Skupštine je izrazio uvjerenje da će kroz formiranje stalnih delegacija crnogorski parlament nastaviti da aktivno doprinosi jačanju saradnje na međunarodnom nivou”, kaže se u saopštenju.

Bečić je upoznao Milačić sa prioritetima novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, čime će Skupština postati istinski i odgovoran partner Vladi.

On je naveo da samo kroz otvoren i principijelan dijalog Skupštine i Vlade može doći do istinskih reformi.

„Crna Gora neće mijenjati spoljnopolitički put već će nastaviti da radi na jačanju evropskih i evroatlantskih integracija i sprovođenju reformi koje će ubrzati naš put. Treba se okrenuti unutrašnjim reformama koje su preduslov ubrzanja cjelokupnog procesa“, zaključio je Bečić.

Najčitanije