fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić čestitao katolički Uskrs

Bečić čestitao katolički Uskrs

Podgorica, (MINA) – Barska nadbiskupija i Kotorska biskupija uvijek su bile u službi svih građana bez obzira na njihovo duhovno i svjetovno opredjeljenje i kao takve prepoznate su kao iskreni promoteri pomirenja, međuvjerskog sklada i svih vrijednosti koje baštini savremena Crna Gora, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je čestitao katolički Uskrs barskom nabiskupu Roku Đonlešaju, kotorskom biskupu Ivanu Štironji i svim građanima katoličke vjeroispovijesti, sa željom da taj sveti blagdan provedu u dobrom zdravlju, miru i radosti.

„Barska nadbiskupija i Kotorska biskupija kao istorijski, duhovni i kulturni dragulji naše države, uvijek su bile u službi svih građana bez obzira na njihovo duhovno i svjetovno opredjeljenje i kao takve prepoznate su kao iskreni promoteri pomirenja, međuvjerskog sklada i svih vrijednosti koje baštini savremena Crna Gora“, rekao je Bečić.

Kako je naveo u čestitki, najveći hrišćanski praznik se tradicionalno obilježava tokom proljeća, koje simboliše ponovno stvaranje.

„Što nam uliva nadu i daje snagu da se svi zajedno suočimo sa još jednom godinom koju prati pandemija, te da nastavimo čuvati iskonske vrijednosti na kojima počiva Uskrs, a to su pobjeda života i vjera u novi početak“, kazao je Bečić.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...