fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić: Antifašizam i borba za slobodu duboko ukorijenjeni u mentalitetu Kotorana

Bečić: Antifašizam i borba za slobodu duboko ukorijenjeni u mentalitetu Kotorana

Podgorica, (MINA) – Oslobođenjem Kotora prije 77 godina, hrabri građani Kotora su pokazali da su antifašizam i borba za slobodu vrijednosti koje su duboko ukorijenjene u njihovom mentalitetu, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je, u čestitki povodom 21. novembra – Dana opštine Kotor, naveo da istorijski i kulturološki značaj te opštine, Crnoj Gori daje dodatnu vrijednost.

“Ali i obavezu da prema svemu što to donosi imamo poseban domaćinski odnos, kao i da cijenimo i čuvamo ono što smo dobili u nasljeđe”, rekao je on.

Poseban sklad koji postoji u Kotoru, kako je kazao Bečić, a koji se ogleda u suživotu i međusobnom bratskom i sestrinskom odnosu ljudi svih vjera i nacija, kao i otvorenosti za sve ljude dobre volje koji su vjekovima dolazili sa raznih strana svijeta, čine Kotor sredinom kojoj se svi rado vraćaju.

“Lokalna samouprava je prepoznala važnost efikasne valorizacije turističkih potencijala kojima Kotor obiluje i svojim aktivnostima pozicionirala opštinu kojom rukovodite visoko na mapi najatraktivnijih turističkih destinacija Evrope i svijeta”, rekao je Bečić.

Prema njegovim riječima, razvojnim i infrastrukturnim projektima koje rukovodstvo planira da realizuje u narednom periodu značajno će doprinijeti poboljšanju standarda svih građanki i građana Kotora.

“U tom smislu, sa pozicije predsjednika najvišeg zakonodavnog doma Crne Gore, dajem vam punu podršku u realizaciji svih planiranih aktivnosti“, naveo je Bečić u čestitki.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije