fbpx
NaslovnicaCrna GoraBanović: Nema koalicije sa onima koji negiraju Crnogorce

Banović: Nema koalicije sa onima koji negiraju Crnogorce

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) nije zvanično dobila pozive za pregovore o formiranju vlasti na Cetinju, kazao je zamjenik predsjednika Borislav Banović i poručio da je za tu stranku nemoguće da formira koaliciju sa onima koje negiraju Crnogorce ili bilo koju naciju.

Banović smatra da je prerano govoriti sa kim će SDP formirati koaliciju na Cetinju.

“Ako neko misli da SDP može na Cetinju raditi sa partijama koje negiraju Crnogorce, ili bilo koju drugu naciju ili narodnost u Crnoj Gori onda je to nemoguće”, kazao je Banović u Jutarnjem programu Radio Televizije Crne Gore (RTCG).

On je ocijenio i da je problematočno ako neko misli da se na Vladi Crne Gore može donijeti odluka da se Cetinju uzme vlasništvo nad Cetinjskim manastirom.

Banović je rekao i da SDP u koaliciju može samo sa subjektima koji njeguju antifašističke vrijednosti i poštuju nacionalni i vjerski identitet.

“SDP je na izbore izašao sa više nestranačkih ličnosti i nije sam koji odlučuje o postizbornim sporazumima. Tu je jedna grupa mladih ljudi sa kojima želimo nastaviti saradnju i čije mišljenje želimo da čujemo”, poručio je Banović, prenosi portal RTCG.

On je kazao i da je lijepo je što se SDP nalazi u političkoj poziciji u kojoj sa svih strana vlada interesovanje za saradnju.

“Pored svih tih lijepih pozicija ostaje činjenica da je Cetinje u problemu. Ko god da formira vlast ima težak zadata i treba da se više okrenemo tome što nam je raditi, nego ko će s kim u koaliciju”, smatra Banović.

On je naveo da je SDP sada u lijepoj popoziciji, ali kako dodaje Cetinje je u velikom problemu.

“Bilo ko da formira vlast suočiće se sa problemina i u infrastrukturi i u finansijama”, kazao je Banović i dodao da bi to trebalo da bude prioritet.

Banović je rekao i kako pretpostavlja da bilježe rast podrške na račun birača Demokratske partije socijalista, ali i kako dodaje jedan dio glasača Građanskog pokreta URA.

On je dodao i da Demokrate bilježe pad na Cetinju.

“Očigledno da na Cetinju žele neke promjene”, istakao je Banović i istakao da je važno da se problemi u tom gradu rješavaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...