fbpx
NaslovnicaCrna GoraASK i DRI traže izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata

ASK i DRI traže izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata

Podgorica, (MINA) – Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) i Državna revizorska institucija (DRI) dostaviće parlamentu predlog za izmjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, kako bi se otklonile nejasnoće u njegovoj primjeni.

Kako pišu Vijesti, ASK I DRI konačno su se usaglasili oko toga da političke partije ne mogu biti kolateralna šteta njihovom različitom tumačenja obaveze koliko smiju da potroše para tokom izborne kampanje, pa će predložiti izmjenu Zakona.

One će taj predlog dostaviti parlamentu, koji je pokrenuo proceduru formiranja radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva, potvrđeno je iz ASK-a i DRI.

“Sve uočene nejasnoće u primjeni Zakona u prethodnom periodu, ASK i DRI navele su u Analizi zakonodavnog okvira koja je pripremljena uz podršku eksperata Savjeta Evrope, i očekujemo da će biti uzeta u obzir tokom buduće izrade zakona”, navodi se u pismu ASK-a Demokratskoj Crnoj Gori u koje su Vijesti imale uvid.

Demokrate su 13. septembra tražile tumačenje ASK-a, nakon što je DRI dala negativno mišljenje na pravilnost poslovanja te stranke, kao i na izvještaje Građanskog pokreta URA i Demokratske narodne partije.

Iako su iz tih partija saopštili da su izvještaje pisali na osnovu mišljenja Agencije, revizori nijesu prihvatili te argumente.

Najčitanije