fbpx
NaslovnicaCrna GoraAsad pozvao SAD da odbije zahtjev za izručenje

Asad pozvao SAD da odbije zahtjev za izručenje

Podgorica, (MINA) – Bivši operativac CIA-e, Džozef Asad, pozvao je Sjedinjene Američke Države (SAD) da odbiju zahtjev Crne Gore za njegovim izručenjem nakon što je raspisana potjernica po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, piše Gardijan.

Crnogorski istražitelji raspisali su crvenu potjernicu za Asadom zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je oktobra 2016. planirala da nasilno preuzme vlast u Crnoj Gori.

Asad je u izjavi objavljenoj preko svog advokata poručio da se radi o kampanji obmane protiv „lojalnog Amerikanca koji nije imao nikakvu ulogu u kriminalnim djelima ili puču u Crnoj Gori“.

On je naveo da je u Crnoj Gori boravio da bi lično bezbjednosno savjetovao zapadnog političkog konsultanta i istakao da je prava zavjera upravo tvrdnja tužilaštva da se radi o zavjeri.

“Tvrdnje režima o pokušaju puča su potkopane načinom na koji su upravljali takozvanim mozgom operacije i dokazima. Osoba koju je režim označio kao vođu i teroristu je puštena iz pritvora”, rekao Asad.

Asadov advokat, Vinsent Sitro, kazao je da nije informisan o optužbama protiv Asada, da mu nisu dostavljena nikakva dokumenta, i da zbog toga ne može da komentariše saopštenje tužilaštva.

Asad je direktor bezbjednosne agencije Peregrine Consultants iz Abu Dabija.

Najčitanije