fbpx
NaslovnicaCrna GoraAnastasiades: Posebnu pažnju obratiti na poglavlja 23 i 24

Anastasiades: Posebnu pažnju obratiti na poglavlja 23 i 24

Podgorica, (MINA) – Nesporan interes svih članica Evropske unije (EU) je da se Zapadni Balkan razvija i napreduje, kazao je predsjednik Kipra Nikos Anastasiades i dodao da se nada da kriza u Ukrajini neće usporiti tok pristupnih pregovora.

Anastasiades je, na sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, rekao da brižno prati razvoj Crne Gore i raduje se ogromnom napretku u pretpristupnim pregovorima.

On je, kako je saopšteno iz kabineta Krivokapića, poručio da sada posebnu pažnju treba obratiti na poglavlja 23 i 24, jer završna faza pregovora i učlanjenje upravo zavise od njih.

“Anastasiades je poručio da je nesporan interes svih članica EU da se Zapadni Balkan razvija i napreduje, i da se nada da kriza u Ukrajini neće usporiti tok pristupnih pregovora”, kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi, posjetu Crnoj Gori okarakterisao kao istorijsku, jer je u prilici da učestvuje u dogovoru i traženju najboljeg puta kako da dvije male države ostvare punu saradnju na dobrobit svih građana.

„Anastasiades svoj dolazak u Crnu Goru vidi kao skroman, ali iskreni doprinos podršci Crnoj Gori na putu ka EU“, dodaje se u saopštenju.

Krivokapić je Anastasiadesu zahvalio na dosadašnjoj političkoj i ekspertskoj podršci procesu evropske integracije, navodeći da očekuje da će se pozitivna praksa nastaviti i u predstojećim fazama integracionog procesa.

On je naglasio da je članstvo Crne Gore u EU prioritetni cilj i stub vanjske politike države.

Krivokapić je, kako je saopšteno, upoznao Anastasiadesa sa učincima Vlade, naročito u pravcu ekonomskih reformi, porastu prosječnog ličnog dohotka u državi, smanjenju javnog duga i uspjesima programa Evropa sad.

„On je izrazio nadu da će se budućim značajnijim trudom i zalaganjem obje države, unaprijediti saradnja u svim oblastima od obostranog interesa“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije