fbpx
NaslovnicaCrna GoraAmfilohije: Vlast gradi budućnost Crne Gore na lažima i izdaji

Amfilohije: Vlast gradi budućnost Crne Gore na lažima i izdaji

Podgorica, (MINA) – Crnogorska vlast gradi budućnost na lažima i izdaji Crne Gore, ocijenio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

On je jutros, tokom službe u manastiru Ostrog, rekao da je Sveti Vasilije već 350 godina bio i ostao živi svjedok istine Božje i, kako je naveo, iscjelitelj od laži i obmane, od lažnih znanja i lažnih učenja.

“Naročito je on to sada, u ovom trenutku kada vlasti ove države ruše manastir Svetog Vasilija na Briskoj gori kod Ulcinja, koji je nedavno ustanovljen, kada Sveti Vasilije gradi ljudske duše i obnavlja ih, svuda u svijetu pa i ovdje“, kazao je Amfilohije.

Prema njegovim riječima, to je nezapamćen zločin, ne samo protiv te crkve i tog manastira.

“Time se skrnavi ovaj ćivot Svetoga Vasilija Ostroškoga i gradi se budućnost Crne Gore i njene zajednice na mržnji protiv Svetog Vasilija Ostroškog. Lišava se vlast Crne Gore blagoslova Svetog Vasilija Ostroškog“, istakao je Amfilohije.

Kako je naveo, vlast je počela sa tim zločinom kada je uhapsila vladiku Joanikija i sveštenike u Nikšiću.

„I nastavljaju taj zločin protiv naroda, zločin protiv Crne Gore, zločin protiv Svetoga Vasilija Ostroškoga, lišavajući sebe i Crnu Goru njegovog blagoslova”, dodao je Amfilohije.

On je ocijenio da je crnogorska vlast „antibožna“, i da budućnost Crne Gore gradi „na laži, a ne na istini“.

“Može li se budućnost Crne Gore graditi na gaženju po moštima Svetoga Vasilija Ostroškog i na gaženju njegovih zavjeta, na gaženju i na uništavanju njegovih svetinja? Ništa se do sada u Crnoj gori nije gradilo na taj način, neće ni ovo. I ovo će propasti i ta vlast takva“, naveo je Amfilohije.

On je dodao da takva vlasti „nije da opstane, nego da propadne“.

“Ta i takva vlast, koja podržava terorizam i teroriste, ruši svetinje u ovom trenutku, svetinju Svetog Vasilija Ostroškog, apostola mira i ljubavi, koji neprekidno priziva sve ljude i sve narode oko svojih svetih moštiju“, kazao je Amfilohije.

Svi se oni, kako je naveo, ugrađuju u njegove svetinje na ovim prostorima „i u tu njegovu obnavljanu svetinju na Briskoj gori kod Ulcinja”.

“Daj Bože da se ova vlast, ili iscijeli od toga opakoga i otrovnoga sjemena, ili neka je Sveti Vasilije ukloni da ne zagađuje ovaj narod zlom, mržnjom, bratoubilaštvom i bogoubilaštvom”, zaključio je Amfilohije.

Najčitanije