fbpx
NaslovnicaCrna GoraAmbasada Srbije ne smije biti utočište za optužene

Ambasada Srbije ne smije biti utočište za optužene

Podgorica, (MINA) – Ambasada Srbije ne smije biti utočište za bilo koga ko je učinio krivično djelo, poručio je političar Vuk Drašković.

On je, komentarišući slučaj Branke Milić koja je jedna od optuženih za državni udar i koja se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, kazao da je siguran da će ona biti oslobođena ukoliko nije kriva, prenosi portal RTCG.

“Gospođi Milić se sudi za terorizam, teško krivično djelo, za jednu zavjeru u kojoj je trebalo da bude ubijen tadašnji premijer Crne Gore Milo Đukanović. Ako je nevino optužena, ja sam siguran da će biti oslobođena. Ukoliko je kriva, zašto da bježi u ambasadu Srbije. O tome se ne odlučuje u ambasadama, nego u sudovima”, rekao je Drašković u emisiji „Živa istina“.

Komentarišući situaciju na Kosovu, on je ocijenio da svi živimo posljedice ubistva Jugoslavije.

“U julu 1921. godine, uoči jedne operacije, regent Aleksandar Karađorđević piše prvi testament i kaže knezu Pavlu da je potpuno normalno da ima nesuglasica, nerazumjevanja pa čak i mržnje, ali sve to možemo rješavati samo u zajedničkoj državi. Razbijemo li to, oči ćemo jedni drugima vaditi. Sad kad Jugoslavije nema, valjda uviđamo da živimo to proročanstvo”, kazao je Drašković.

Prema njegovim riječima, situacija na Kosovu jasno pokazuje kuda vodi politika.

Drašković je naveo da je potpuno jasno da se ni jedno neprijateljstvo ne može gasiti nastavkom neprijateljstva, nego ogromnim napretkom pa i žrtvom da se dođe do prijateljstva.

“Stišati strasti, gasiti vatre mržnje i nastaviti dijalog. Otkloniti sve ono što je rezultat ultimatuma, pritiska, ucjene i nastaviti dijalog, nema drugog puta”, zaključio je Drašković.

Najčitanije