fbpx
NaslovnicaCrna GoraAktivni požari na Smokovcu i Kučima

Aktivni požari na Smokovcu i Kučima

Podgorica, (MINA) – U Podgorici su trenutno aktivni požari na Smokovcu i Kučima, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića, kazali su iz Direktorata za vanredne situacije Ministartva unutrašnjih poslova (MUP).

Oni su naveli da su u oba slučaja u gašenje požara uključeni i protivpožarni avioni Direktorata.

“Na osnovu podataka koje su Direktoratu dostavile opštinske službe zaštite i spašavanja tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, kada je zbog meteoroloških uslova, najavljen povećan rizik od požara na otvorenom prostoru, evidentirano je 56 požara u centralnom i primorskom dijelu Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Iz Direktorata su pozvali građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara, odnosno daju doprinos očuvanju i svoje i tuđe imovine i životne sredine.

“Iako će meteorološka situacija u narednim danima biti nešto povoljnija, potpuna opasnost od požara nije prošla”, upozorili su iz Direktorata.

Oni su kazali da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku.

“A od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije