fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Nema više nedodirljivih u Crnoj Gori

Abazović: Nema više nedodirljivih u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Hapšenje članova jednog od kotorskih kriminalnih klanova najjači je udarac mafiji u protekloj deceniji, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i poručio da u Crnoj Gori nema više nedodirljivih.

Abazović je na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom hapšenja više osoba, čestitao u ime Vlade svima koji su učestvovali u toj akciji.

„Ovo je najjači udarac koji smo zadali mafiji u protekloj deceniji. Dobili smo brojne pohvale međunarodne zajednice i potvrdu da, kada postoji želja, mogu se privesti pravdi svi“, kazao je Abazović.

On je poručio da nedodirljivih u Crnoj Gori više nema.

„Do sada smo bili poznati kao zemlja koja izvozi kriminal. Želimo da budemo poznati kao neko ko izvozi mir i prijateljstvo. Sig sam da građani dižu glas protiv mafije i organizovanog kriminala“, naveo je Abazović.

Pomoćnik direktora Uprave policije, Dejan Knežević, kazao je da je, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, podnijeta prijava protiv 14 osoba, od kojih su oduzeta sredstva za komunikaciju i osmatranje, eksplozivna naprava i automobili.

Prijave su, kako je naveo, podnijete protiv S.K, R.Z, R.Ž, M.V, D.K, V.V, S.R, Z.P, M.R, M.K, D.P, A.D, Z.K. i K.M.

Knežević je kazao da se uhapšeni sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u saizvršilaštvu i ubistvo u pokušaju.

„Sa ovim se neće stati, nastavićemo prema drugim kriminalnim grupama. Policija ima kapacitete da odgovori svim izazovima koje nosi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije“, poručio je Knežević.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da je zadovoljan i ponosan sto je tom akcijom rukovodio novi menadžment.

„Znam da građani nijesu zadovoljni dubinom reformi, ali smo krenuli odlučno. Sistem mora da bude jedinstven u borbi protiv kriminala“, istakao je Sekulović.

On je rekao da očekuje da će ovi rezultati biti zabilježeni u „non paperu“ za Crnu Gori.

Sekulović je podsjetio da je u proceduri novi Zakon o Ministarstvu nutrašnjih poslova koji će, kako je naveo, omogućiti da se reforme sprovedu odlučno.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...