fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije

Abazović: Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije

Podgorica, (MINA) – Raskol unutar vladajuće koalicije u Crnoj Gori ne postoji, saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je, u intervjuu za N1, kazao da razumije da opozicija potencira teme koje nije mogla da završi u svom mandatu.

“Kako bi unijela razdor, sa ciljem zaštite svog kapitala, ali to je morao da razumije i ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić“, rekao je Abazović.

On smatra da je Leposavić „napravio prekršaj“, a da je do premijera Zdravka Krivokapića bilo kako to vrednovati i u kojoj mjeri.

„On je donio odluku i sad treba da vidimo kakve će ta odluka imati implikacije ukupno na odraz političke većine“, rekao je Abazović.

Na pitanje da li Vlada ima zajednički stav po pitanju Srebrenice, Abazović je kazao da Vlada ima stav da svi moraju poštovati odluke međunarodnih sudova.

“I ne samo međunarodnih sudova, nego i svih onih odluka koje su na direktan ili indirektan način imale veze sa našom zemljom, prošle kroz naše institucije”, dodao je Abazović.

On je istakao da je crnogorski parlament usvojio Deklaraciju o genocidu u Srebrenici i da moraju toga da se pridržavaju.

„To je nešto što je apsolutno stvar principa“, zaključio je Abazović.

Najčitanije