fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Logično da koalicija Crno na bijelo kadrira u službama bezbjednosti

Abazović: Logično da koalicija Crno na bijelo kadrira u službama bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Logično je da URA i koalicija Crno na bijelo presudno utiču na selekciju kadrova koji će upravljati sektorom bezbjednosti i insistiraju na imenovanju najboljih i najkompetentnijih eksperata, kazao je lider URE Dritan Abazović.

On je za list Danas rekao da je URA jedini konstituent nove Vlade, koji je otvoreno zagovarao članstvo Crne Gore u NATO savezu i čija politika je nedvosmisleno bila okrenuta ka članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji (EU).

“U tom smislu, logično je da URA i koalicija Crno na bijelo presudno utiču na selekciju kadrova koji će upravljati sektorom bezbjednosti i insistiraju na imenovanju najboljih i najkompetentnijih eksperata, koji su na fonu zvanične spoljne politike Crne Gore koju URA i Crno na bijelo snažno podržavaju”, naveo je Abazović.

On je poručio da neće dozvoliti bilo kakvo kockanje sa nacionalnim interesima Crne Gore.

“A u tome imamo i snažnu podršku naših međunarodnih partnera”, kazao je Abazović.

Na pitanje da li planira da demontira službe bezbjednosti, on je rekao da su izazovi koji ih čekaju na putu njihovog reformisanja izuzetno veliki i kompleksni.

“Ali nemamo dilemu da je ta reforma ključni preduslov efikasnije borbe protiv kriminala i korupcije, što je jedan od ključnih zadataka nove Vlade”, smatra Abazović.

Prema njegovim riječima, svima je jasno da su službe bezbjednosti u nedemokratskim režimima, “kakav je do skoro bio na vlasti i u Crnoj Gori”, mnogo češće korišćene za praćenje političkih neistomišljenika i kritičara režima, negoli za čuvanje nacionalne bezbjednosti i borbu protiv kriminala.

“Zbog toga je takav odnos neophodno mijenjati iz korijena, ukoliko želimo da Crna Gora zaista sprovede neophodne reforme i u najskorijem periodu postane punopravna članica EU”, poručio je Abazović.

Najčitanije