fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović i Radulović dolaze u Srebrenicu 11. jula

Abazović i Radulović dolaze u Srebrenicu 11. jula

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović prisustvovaće komemoraciji žrtvama genocida 11. jula u Srebrenici, potvrdio je predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici, Hamdija Fejzić.

On je Radiju Slobodna Evropa kazao da je Organizacionom odboru stigao službeni dopis kojim je potvrđen dolazak delegacije iz Crne Gore u Srebrenicu.

Na sjednici Organizacionog odbora 21. juna, član odbora, Ćamil Duraković, rekao je da je upućen poziv delegaciji iz Crne Gore, nakon što je cnogorski parlament usvojio Rezoluciju o zabrani negiranja genocida.

“Najvažnija delegacija koja će biti u Srebrenici 11. jula ove godine su upravo ovi poslanici koji su inicirali usvajanje Rezolucije u Parlamentu Crne Gore, kao i predsjednik Crne Gore kojeg ćemo definitivno pozvati”, naveo je Duraković.

On je rekao da im je to vrlo važno.

“Jer je to zemlja regiona, dok neki drugi susjedi još negiraju genocid, iako su zemlje Evrope i svijeta to davno usvojile”, kazao je Duraković.

Najčitanije