fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović da kaže koja norma krši Sporazum

Abazović da kaže koja norma krši Sporazum

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora pozvala je potpredsjednika Vlade i lidera URA-e Dritana Abazovića da kaže koju normu Sporazuma iz septembra prošle godine krši dogovor Demokratskog fronta (DF) i Demokrata.

“Pošto nam nije jasna izjava Abazovića po kojoj dogovor Demokrata i DF-a, nosi izvjesne sporne momente koji krše septembarski Sporazum, preciznije normu koja predviđa da Vlada bude ekspertska, molimo ga da nam pokaže tu normu”, rekli su iz Demokrata.

Iz te partije rekli su da o ekspertskoj Vladi govori političar koji sjedi u njoj i nije ekspert za oblast kojom se bavi.

“A koji se oštro protivi ulasku bilo kog drugog političara u Vladu, pa i onih za koje sam kaže da su ekperti. Zanimljiva i rijetko viđena logika. Mogu ja, ali ne može niko drugi sem ja, jer su svi drugi foteljaši, osim mene”, kaže se u saopštenju.

Demokrate dodaju da o ekspertskoj Vladi govori političar koji je pokušao da prije godinu u Vladu “progura dvoje uvaženih kolega” predstavljajući ih nestranačkim ekspertima, a nakon pola godine oni su postali članovi URA-e i potpredsjednici partije.

“Protiv uvaženih kolega nemamo ništa, ali ponovo Abazović ima sukob sa principima”, poručile su Demokrate.

Iz te partije pitaju gdje piše šta je ekspert “kad i sam kaže za, na primjer Moma Koprivicu da je ekspert iako je političar”.

Iz Demokrata navode da matematika kaže da 37 poslanika garantuje put ka stabilnosti Vlade i poštovanju Sporazuma.

“Zato, hajde da prestanemo sa jeftinim trikovima i podmetanjima i da se usmjerimo dogovoru i razrješenju otvorenih pitanja, jer Crnoj Gori treba stabilnost, a ne opstrukcija dogovora unutar parlamentarne većine”, poručili su iz Demokrata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije