fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Crna Gora ima istorijsku šansu

Abazović: Crna Gora ima istorijsku šansu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ima istorijsku šansu i potrebno je da svi daju maksimum u evropskim integracijama kako bi bili ostvareni konkretni rezultati, poručio je premijer Dritan Abazović.

On je to kazao nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem i izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom.

„Nakon sastanaka sa Piculom i Varheljijem možemo konstatovati da Crna Gora ima istorijsku šansu. Cilj je da razradimo politički dijalog, pokažemo da on funkcioniše u praski i u narednom periodu donesemo dvije, tri krucijalne odluke, koje bi nas vodile ka završnim mjerilima“, rekao je Abazović.

On je kazao da vlada optimizam.

„Mislim da šansu moramo iskoristi, počinje ono što smo toliko željeli, a to je da mijenjamo percepciju Crne Gore u Briselu i mijenjamo percepciju vezano za cijeli Zapadni Balkan“, naveo je Abazović.

On je ocijenio da Crna Gora završna mjerila u vladavini prava može dobiti tokom češkog predsjedavanja Evropskom unijom (EU) u drugoj polovini ove godine.

„Ove je period u kojem svi treba da damo gas u evropskim integracijama i ostvarimo konkretne rezultate“, naveo je Abazović.

On je dodao da je izuzetno značajno što je pomenut ekonomski-investicioni plan.

„Radi se o planu koji bi mogao da pokrene velike infrastrukturne projekte u Crnoj Gori, dio se odnosi na energetiku, dio na transport, i na taj način zemlja bi osjetila konkretne benefite i mnogo bolje povezivanje, kako u energetskom sektoru, tako i u sektoru transporta“, naveo je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije