fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Budućnost pripada ljudima spremnim na promjene

Abazović: Budućnost pripada ljudima spremnim na promjene

Podgorica, (MINA) – Politike koje nijesu donijele ništa dobro moraju se zaboraviti i shvatiti da budućnost pripada onim ljudima koji su spremni na promjene, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović tokom posjete Bosni i Hercegovini (BiH).

Abazovića je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, danas primio vršilac dužnosti predsjednika Stranke za BiH Semir Efendić.

“Abazović je već ranije najavio svoj dolazak u Srebrenicu 11. jula na obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici. Na današnjem sastanku istakao je da se raduje svakom vidu saradnje ove dvije zemlje”, navodi se u saopštenju.

Abazović je rekao da građani BiH i Crne Gore dijele mnogo toga sličnog, ali da su isto tako i izazovi koji stoje pred te dvije države gotovo pa identični.

“Da bi došlo do neke veće transformacije, moramo se posvetiti drugačijoj viziji, moramo zaboraviti politike koje nam nijesu donijele ništa dobro i shvatiti da budućnost pripada onim ljudima koji su spremni na promjene, te koji će na svaki način da promovišu nešto što je progresivno, moderno i kompatibilno sa savremenim svijetom“, poručio je Abazović.

On smatra da je jedan veliki i pozitivan novitet na političkoj sceni BiH dolazak Efendića u Stranku za BiH, i dodao da je Efendić bio i jeste jedan od najuspješnijih načelnika u toj državi.

“Jedan od političkih zahtjeva URE jeste da se posveti ukupnom ekonomskom progresu opština i države i vrlo često smo mi u Crnoj Gori govorili da je on, kao i njegov rad, pozitivan primjer za kvalitetno upravljanje koje možemo primijeniti i u našoj zemlji“, rekao je Abazović.

Efendić je naveo da se sa Abazovićem poznaje još iz studentskih dana, i da su ostali u kontaktu i nakon završetka studija.

“Dritanova želja da unutar svoje države promijeni vladajuću strukturu koja vlada 30 godina izgledala je nerealna za jednu stranku koju vodi neko iz manjinskog naroda, ali cijeli region je imao priliku vidjeti da je to ipak uspjelo”, kazao je Efendić.

On je zahvalio Abazoviću na Rezoluciji koju je usvojila Skupština Crne Gore u vezi sa genocidom u Srebrenici.

Efendić je rekao da je Crna Gora jedini susjed koji nema teritorijalnih i političkih pretenzija prema BiH zbog čega je, kako je naveo, šansa za saradnju te dvije države jos veća.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije