fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Bojkot izbora ako nema tehničke vlade

Abazović: Bojkot izbora ako nema tehničke vlade

Podgorica, (MINA) – Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pozvao je opoziciju da bojkotuje izbore ukoliko Demokratska partija socijalista (DPS) ne prihvati tehničku vladu.

Abazović je na okruglom stolu „Reforma izbornog zakonodavstva i tehnička vlada – preduslovi za izlazak iz političke krize”, pojasnio da nije „navijač“ takvog scenarija i da želi Crnu Goru kao usjpešnu priču, ali da je to ono što je u ovom trenutku realnost da bi unapređivali državu kao demokratsku priču.

On je istakao da se u Crnoj Gori probalo sve što se tiče unaprjeđenje izbornog zakonodavstva i atmosfere na izbornom danu, „i 30 godina imamo istu priču i da otkad je izbora u Crnoj Gori svi nose neku dozu spornosti“.

„Nije cilj da imamo izbore na kojima ćemo pobijediti DPS, već izbore na kojima niko neće moći da ukrade glasove. Ko na takvim izborima pobijedi, neka mu je srećno“, poručio je Abazović.

Kako je kazao, ukoliko ne postoje mehanizmi za sprovođenje i kontrolu zakona, uzalud su i najbolji modeli zakona na papiru.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...