fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Apsolutno smo riješeni da zatvorimo poglavlje 23

Abazović: Apsolutno smo riješeni da zatvorimo poglavlje 23

Podgorica, (MINA) – Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije imperativ je Vlade zbog apsolutne riješenosti da isporuči rezultate u poglavljima 23 i 24 i u rekordnom roku zatvori ta poglavlja, poručio je potpredsjednik Dritan Abazović.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tokom radne posjete Beču razgovarao u Skupštini Austrije sa predsjedavajućim Parlamentarne grupe Austrija – Crna Gora Maksimilijanom Kolnerom i više zvaničnika i članova Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta.

Abazović je naveo da su sadržajni odnosi Podgorice i Beča izuzetno važni za crnogorski put ka Evropskoj uniji (EU), u čemu umnogome pomaže i otvorena podrška austrijskih zvaničnika.

U tom smislu, Abazović je istakao da su intenzivan dijalog i saradnja na visokom nivou između dvije države jasan signal odličnih odnosa dvije države.

“Abazović je upoznao članove Parlamentarne grupe Austrija – Crna Gora sa prioritetima u radu 42. Vlade Crne Gore i istakao da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije imperativ zbog apsolutne riješenosti Vlade da isporuči rezultate u poglavljima 23 i 24 i u rekordnom roku zatvori ta poglavlja”, navodi se u saopštenju.

Kolner je, kako se navodi, potvrdio otvorenu podršku Austrije evropskom putu Crne Gore, uz ocjenu da su reforme u oblasti vladavine prava ključ napretka u pregovorima sa EU.

Najčitanije