fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Nevjerovatan kvalitet potencijal Đera

Adžić: Nevjerovatan kvalitet potencijal Đera

Podgorica, (MINA) – Đer ima nevjerovatan potencijal i kvalitet, ali Budućnost želi da izvuče svoj maksimum i pokuša da mu se suprostavi, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić.

Budućnost i Đer odigraće u subotu utakmicu drugog kola glavne runde Lige šampiona.

Adžić je istakao da Đer u sastavu ima 12 internacionalki i najbolje igračice iz više reprezentacija.

“To traži da izvučemo maksimum, da odigramo bez pritiska i tenzija. Vjerujem u svoj tim, u ono što radimo, da možemo na vrućem terenu da se suprostavimo Đeru. Siguran sam da je mađarski tim sada mnogo spremniji da igra vrhunski rukomet nego prije sedam dana. To nama i treba za sve što ono dolazi u martu, aprilu i maju, nama treba najjači Đer”, rekao je Adžić na brifingu uoči puta za Mađarsku.

On smatra da prethodni rezultati, remi sa Brestom i poraz u mađartskom šampionatu, može samo pozitivno uticati Đer.

“Bili su se ušuškali zbog serija pobjeda posljednjih godina u Ligi šampiona i nacionalnom prvenstvu. Očekuje nas mnogo bolji Đer, nego što smo gledali u posljednje vrijeme. Možda I najjači od prošlog finalnog turnira. To traži našu reakciju i vjerujem da će to biti najveća moguća dobit za nas. Igrati sa šampionom Evrope je najveći mogući test za sve što radimo”, rekao je Adžić.

Trofejni stručnjak smatra da Budućnost ima kvalitet u odbrani da može parirati sedam vrhunskih bekova Đera.

“Vjerujem da možemo ispratiti njihov kvalitet našim potencijalom. Siguran sam da će se pokazati da idemo u dobrom pravcu i da će naporan rad od jula dati rezultat. To pariranje njima pokazaće dokle smo stigli i na čemu treba da radimo da bi ostale utakmice dočekali još spremnije”, kazao je Adžić.

On je ponovio da je Đer vrhunski pokriven na svakoj poziciji i da će tražiti maksimum Budućnosti.

“Jedva čekamo utakmicu sa njima, da vidimo gdje smo i na čemu da radimo dalje, ali i da odgovorimo na pravi način. Teško im je naći slabu tačku, možda je odnos prema meču doveo do prekida serije pobjeda, odnosno remija protiv Bresta. Brest nije mjerilo kvaliteta Đera, iako je potvrdio vrhunski kvalitet”, rekao je Adžić.

On očekuje silno motivisani Đer na startu meča.

“To treba da izdržimo na startu, da tokom meča nametnemo naš stil igre i pokažemo da možemo. Svje djevojke su igrale protiv vrhunskih rukometašica, znale su da ih zaustave i vjerujem da će se to pokazati i u Đeru”, kazao je Adžić.

Budućnost je na startu glavne runde pobijedila Savehof 30:25, dok je Đer pred svojim navijačima igrao sa Brestom neriješeno 27:27.

Predstojeći duel biće 21. međusobni okršaj najuspješnijeg crnogorskog i mađarskog kluba u evropskim takmičenjima.

Đer je upisao 12 pobjeda, četiri su završena remijem, dok je Budućnost slavila u tri duela.

Crnogorski šampion izašao je kao pobjednik u dva od tri dosadašnja finala – 2006. nakon remija u Podgorici, trijumf u Đeru donio je trofej Kupa pobjednika kupova, dok je 13. maja 2012. godine u Glavni grad stigao trofej Lige šampiona nakon što su izabranice Dragana Adžića nadoknadile minus od dva gola iz prvog meča.

Đer je slavio u finalu Lige šampiona 2014. godine, a bio je uspješniji i u polufinalnim duelima na posljednja dva završna turnira u Budimpešti 2016. i 2017.

Prije dvije sezone Đer je bio uspješniji u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona i slavio u oba duela 26:20 u Podgorici i 30:28
pred svojim navijačima.

Subotnji duel u Đeru počeće u 17 sati.

MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata

Podgorica, (MINA) - Aktuelne geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata za članstvo...