fbpx
NaslovnicaCrna GoraBečić posjetio tri vjerske zajednice u Baru

Bečić posjetio tri vjerske zajednice u Baru

Podgorica, (MINA) – Barska opština bila je i ostala prepoznata kao sredina koja na najbolji način svjedoči održivost multikonfesionalnog i multietničkog sklada i suživota, kazao je pedsjednik Skupštine Aleksa Bečić koji je posjetio tri vjerske zajednice u tom gradu.

On je u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira, jednom od najljepših pravoslavnih vjerskih objekata, razgovarao sa protojerejem-stavroforom Slobodanom Zekovićem.

“Još jednom sam se uvjerio u veličinu doprinosa koji pravoslavna crkva ima za izgradnju pomirenja u Crnoj Gori”, naveo je Bečić na Tviteru.

On je kazao da ga je barski nadbiskup, Rok Đonlešaj, upoznao sa bogatim kulturnim nasljeđem katoličke crkve na prostoru Bara i cijele Crne Gore, “pri čemu smo podijelili uvjerenje o neizostavnoj ulozi koju ova crkva ima za izgradnju Crne Gore kao građanske države.”

“Svoju posjetu vjerskim zajednicama završio sam obilaskom Islamskog kulturnog centra i džamije Selimija, gdje me srdačno dočekao glavni imam Mujdin ef. Milaimi”, rekao je Bečić.

Prema njegovim riječima, bila je to prilika da se naglasi ogroman značaj Muslimana za komšijsku slogu i skladan suživot u Crnoj Gori.

“Današnje poruke mira, ljubavi, vjerskog sklada i suživota koje nosim iz posjete Baru predstavljaju najčvršći stub crnogorskog društva, na kojem mora počivati naša budućnost”, zaključio je Bečić.

Najčitanije