fbpx
NaslovnicaMina SportRadović treći na rang listi

Radović treći na rang listi

Podgorica, (MINA) – Crnogorski paraolimpijac Filip Radović sa 1.702 boda zauzima treće mjesto na novembarskoj seniorskoj rang listi Svjetske para stoni tenis federacije, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Radović je, nakon Evropskog prvenstva u Helsingborgu i turnira u finskom Pajulahtiju, došao do najboljeg plasmana u karijeri, u klasi S 10.

Srebrni iz Helsingborga bio je finalista i u Pajulahtju.

“To je pozicija koja ga trenutno vodi direktno na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Na igre će se pored prvaka kontinenata, direktno plasirati šest najbolje plasiranih igrača na aprilskoj listi koja se podvlači 31. marta 2020. godine”, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Radović u konkurenciji igrača do 23 godine zauzima prvo mjesto.

Čelnu poziciju na seniorskoj rang lsti zadržao je zvanični svjetski i evropski šampion, Poljak Patrik Čajnovski sa 1.882 boda.

Drugo mjesto zauzima Dejvid Džejkobs iz Indonezije sa 1842, dok četvrto mjesto dijele Austrijanac Kristijan Gardoš i Francuz Mateo Bohas sa po 1691 bodom.

Najboljih šest kompletirao je Kinez Lian Hao sa 1689 bodova.

Član bronzanog crnogorskog tima iz Helsingborga, Luka Bakić na novembarskoj rang listi zauzima 16. mjesto (1493).

Radović je kazao da je zadovoljan što je, nakon dobrog nastupa na EP i turniru u Pajulahtiju, sa devetog došao do trećeg mjesta.

“Daću sve od sebe da do 31. marta naredne godine ostanem među šest najboljih na svijetu i izborim direktan plasman na Paraolimpijske igre”, kazao je Radović.

Radoviću će 13. novembra biti uručena godišnja nagrada grada Cetinja, koja se dodjeljuje pojedincima ili preduzećima kao poseban oblik javnog priznanja za najbolje ostvarene rezultate u svim oblastima rada i stvaralaštva koji su od izuzetnog značaja za Prijestonicu.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...