fbpx
NaslovnicaCovid19Zatvaraju se škole u pet opština

Zatvaraju se škole u pet opština

Podgorica, (MINA) – Škole u Budvi, Ulcinju, Cetinju, Kolašinu i na Žabljaku od ponedjeljka će biti zatvorene i nastava će biti organizovana na daljinu, po principu sistema “semafora” koji je usvojilo Ministarstvo prosvjete, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Mugoša je Televiziji “Vijesti” rekao da su velike šanse da će i u Podgorici doći do zatvaranja ugostiteljskih objekata i škola, nakon što Institut dobije rezultate preostalih 212 uzoraka iz Njemačke.

“Male su šanse da tu ne bude uzoraka dovoljno koji su pozitivni. Tako da više računam da će doći do zaključavanja”, kazao je Mugoša.

On je poručio da će poštovati pravila koja su donijeli.

“Ako bude 799, a ne pređe na 800, Podgorica ostaje otključana, a ako bude 800 mi i ćemo to poštovati, zato je semafor uveden”, rekao je Mugoša.

Mugoša je podsjetio da se osam mjeseci ponavlja koje su mjere za sprječavanje širenja infekcije, tako da je za očekivati bilo da će se više poštovati.

On je rekao da se nada da će mjere u opštinama koje su prešle cenzus od 800 dati rezultat za 15 dana.

Mugoša je kazao da je u određenim opštinama došlo do poboljšanje epidemiološke situacije i to je dokaz da uvedene mjere djeluju.

On je naveo da je u prethodnom periodu bilo skupova na kojima se nijesu poštovale mjere.

“Ali se odgovornost teško može prebaciti na onoga ko je stalno ukazivao šta se može desiti”, poručio je Mugoša.

Iz Instituta za javno zdravlje ranije je saopšteno da je stopa obolijevanja od koronavirusa u Budvi, Ulcinju, Cetinju, Kolašinu i na Žabljaku iznad 800 na 100 hiljada stanovnika, čime automatski prelaze u “grupu tri” opština u kojima će se od ponedjeljka i u narednih 14 dana primjenjivati pooštrene mjere.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...